Anlık Bildirim

Trump: 4 milyar dolarlık Air Force One siparişini iptal edin!

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump enteresan çıkışlarına bir yenisini ekledi. Trump yeni başkanlık uçağı Air Force One siparişinin yüksek maliyeti nedeniyle iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Salı sabahı tweeter üzerinden yaptığı açıklamada, ABD'nin milyarlarca dolara mal olacak yeni Air Force One siparişini iptal etmesi gerektiğini söyledi. Trump yaptığı açıklamada "Boeing, gelecekteki başkanlar için yeni 747 Air Force One inşa ediyor ancak maliyeti kontrol dışı kaldı, 4 milyar doları aşıyor. Siparişi iptal edin!" ifadelerini kullandı.
Pazartesi günü piyasa kapanışında Boeing hisseleri 152.16$ seviyelerindeydi. Hisse senedi Trump'ın tweet'inden sonra açılış %0.9 düşüş yaşayarak 150.90 $'a geriledi. Boeing Salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, şirketin ABD hükümeti ile halihazırda bir sözleşme imzaladığını söyledi. Bildiride, "Şu anda Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'nın gereksinimlerine hizmet eden bu kompleks askeri uçağın kapasitesini belirlemeye yardımcı olmak için 170 milyon dolarlık sözleşme yapmış durumdayız" ifadelerine yer verildi.
Öte yandan Trump, Salı günü New York'taki Trump Tower'da tweet'ini tekrar dile getirdi. Başkan, gazetecilere verdiği demeçte "Uçak tamamen kontrol dışı kaldı" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü "Bu 4 milyar doları aşacak... ve sanırım saçma. Boeing'in çok para kazanmasını istiyoruz, ancak o kadar çok değil".
Trump'un telaffuz ettiği rakamının doğru olup olmadığı belli değil. New York Times, geçtiğimiz Ekim ayında Hava Kuvvetleri'nin önümüzdeki mali yılda en az 102 milyon dolar, önümüzdeki beş yıl içinde ise 3 milyar doları gerektirecek iki yeni Air Force One uçağının geliştirilmesini beklediğini bildirmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7649 kez okundu.
26 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, boeing ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim