Anlık Bildirim

Tüm İHA'larda kullanılabilecek yerli uydu anteni geliştirildi

Savunma sanayide kullanılan ürünlerin yerlileştirilmesi çalışmalarını yürüten CTech, ülkemizdeki tüm İHA'larda kullanılabilecek uydu haberleşme anteni geliştirdi.

Tüm İHA'larda kullanılabilecek yerli uydu anteni geliştirildi Tam Boyutta Gör

Türk teknoloji şirketi CTech, insansız hava araçlarında (İHA) kullanılabilecek uydu haberleşme anteni geliştirdi.

CTech, İHA’lar için geliştirdiği uydu haberleşme anteni ve modemini EFES 2018’de tanıttı. Anten, saniyede 10 megabit hızında veri iletiyor. Uydu haberleşme yeteneğine sahip tüm İHA’larda kullanılabilecek. Antenin tasarımı, üretimi ve test çalışmaları Türk mühendisleri tarafından yapıldı.

Şirket, daha hızlı veri iletim kabiliyetine sahip başka bir antenin tasarım çalışmalarını tamamladı, üretim aşamasına geçti. Bu anten saniyede 20 megabit veri aktaracak. Türkiye, bugüne kadar ithal uydu terminalleri kullanıyordu.

CTech, frekans atlamalı uydu haberleşme modemi geliştirmesi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şirketin geliştirdiği uydu anteni için İHA üreticileri ile görüşmeler sürüyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) ile CTech arasında haberleşme sistemlerinin yerlileştirilme ortaklığı bulunuyor. Bu kapsamda ANKA-S’de kullanılacak uydu terminali üzerinde çalışmalar yürütülüyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim