Anlık Bildirim

Türk Lamborghini Araplardan büyük ilgi görüyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleşen ve dünyanın en büyük savunma sanayii fuarlarından biri olan IDEX 2017'de FNSS üretimi KAPLAN 20 Araplar tarafından büyük bir ilgi görüyor.
Abu Dhabi'de gerçekleştirilen fuarda FNSS, yeni nesil zırhlı muharebe aracı KAPLAN 20'yi de sergiliyor. Sergi alanından fotoğraflar paylaşan Arap savunma sanayii meraklıları, KAPLAN 20 için "Türk yapımı zırhlı Lamborghini" diyor.
İlk kez IDEF 2015 fuarında mock-up olarak sergilenen KAPLAN 20, özellikle şık tasarımı ile ilk bakışta dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor.
Farklı şekillerde 9 veya 11 kişi taşıma kapasitesine sahip olan araç, sürücü, nişancı ve komutan olarak 3 kişilik mürettebat tarafından idare ediliyor. Saatte 70 kilometre hıza ulaşabilen KAPLAN 20, %60 dik ve %40 yan eğimleri rahatlıkla geçebiliyor. Aracın farklı noktalarına yerleştirilen ve 360 derece görüş sağlayan kameralar ile muharebe alanında personele farkındalık sağlayan araç, KBRN korumasına da sahip. Otomatik yangın bastırma sistemi bulunan araç, patlama ve sızdırmaya karşı dayanıklı yakıt tankları ve mayınlı saldırılara karşı koruma sağlayan koltukları ile de ön plana çıkıyor. 2.6 metre hendek aşabilen araç, 0.70 metrelik dik engeli de geçebiliyor.
Aracı modern muharebelere hazır hale getiren diğer özellikler ise kablosuz haberleşme, keskin nişancı tespit sistemi, dış ortam ışığına duyarlı iç aydınlatma sistemi ve dost düşman tanıma sistemi olarak ön plana çıkıyor. Takılan gözlük vasıtasıyla aracın dışını 360 derece görebilen personel, bu özellik ile meskun mahalde diğer araçlara oranla büyük bir şansa sahip oluyor.
Arapların tasarımı nedeniyle Türk Lamborghini dediği KAPLAN 20'nin henüz bir sipariş alıp almadığı ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
21654 kez okundu.
50 kişi, toplam 53 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savunma sanayii, idex 2017 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim