Anlık Bildirim

Türkiye, S400 füzeleri için Rusya’ya ne kadar para ödeyecek?

Türkiye’nin Rusya’dan satın alacağı S-400 füzelerinin maliyetine ilişkin üretimi yapan Rostec şirketinin CEO’sundan açıklama geldi. Rakam iki milyar doları aşıyor.

Türkiye, S400 füzeleri için Rusya’ya ne kadar para ödeyecek? Tam Boyutta Gör

Rus devletine bağlı savunma sanayii şirketi Rostec, ülkemizin satın alma noktasında Rusya ile anlaştığı S-400 füzelerinin üreticisi ve geliştiricisi konumunda. Çeşitli aşamaları için teknoloji transferi gibi konuların da masada olduğu S-400 satın almasıyla ilgili Rostec CEO’su Sergey Chemezov, Rusya’nın ilk resmi haber ajansı olan TASS’e açıklama yaptı.


TASS tarafından aktarılan bilgiye göre Türkiye, Rostec şirketine iki S-400 bataryası için 2 milyar doların üzerinde bir tutarda ödeme yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 12 Eylül’de imzaların atıldığı açıklaması aktarılmıştı. TOSS’e göre anlaşmanın kapsamı doğrultusunda iki yıl içinde çalışmalar başlatılacak.


Türkiye’nin satın alacağı S-400 sistemi, NATO adı SA-21 Growler olan füze sisteminin en güncel versiyonu olacak. Rusya, 2007 yılında hizmete aldığı S-400’leri 400km menzilde uçakları, seyir füzelerini, balistik füzeleri ve çeşitli kara hedeflerini vurabilecek şekilde tasarlamıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında ise Rusya Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Viktor Gumeny, S-400’lerin yer çekimi etkisinin kayda değer olmadığı uzay sınırındaki hedefleri de vurabilecek füzeler ateşleyebileceğini duyurmuştu.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim