Anlık Bildirim

Türkiye’nin Türk Bayraklı ilk F-35’inden heyecan uyandıran video ve görüntüler

Türkiye’nin satın aldığı ve üretim aşamasında önemli bir rol üstlendiği F-35 savaş uçaklarının ilki 21 Haziran’da ülkemize teslim edilecek. Uçağımızın test uçuşundan etkileyici görüntüler yazımızda!

Türkiye’nin Türk Bayraklı ilk F-35’inden heyecan uyandıran video ve görüntüler Tam Boyutta Gör

ABD’nin son insanlı savaş uçağı projesi olarak da anılan, üretim aşamasında büyük sorunlar yaşanan ve neredeyse 7 yıl gecikten F-35 projesinde ilk teslimatlar yapılmaya başlandı. Hatta İsrail F-35 ile askeri operasyon düzenleyen ilk ülke oldu. Ülkemize teslim edilecek ilk F-35 21 Haziran’da bir tanker uçağı ile ABD’den yola çıkacak. Tanker uçak sayesinde havada yakıt ikmali ile tek seferde Malatya’ya ulaşacak olan F-35’in testleri de sürüyor.


Lockeed Martin Texas Fort Worth tesislerinden havalanan 18-0001 kuyruk numaralı ve Türk bayraklı ilk F-35’in testleri sırasında kaydedilen video Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından paylaşıldı. Yazımızın devamından videoya ulaşabilirsiniz.


Türkiye 8 önemli ortaktan biri 

Türkiye F-35 projesinin önemli ortaklarından biri. Üretim aşamasında Aselsan’ın ve TAI’nin yüklendiği önemli işler var. Aselsan uçağın elektronik harp ve aviyonik sistemleri için katkı sağlıyor. TAI de F-35A modelinde orta gövde üretimini ABD ile birlikte üstlenmiş durumda. Orta gövde ABD dışında sadece Türkiye’de üretilecek. Bunun yanı sıra A, B ve C versiyonun tümü için kompozit komponentler, F-35A metalik alt gövdeler, F-35A hava alığı gibi daha birçok materyal TAI tarafından üretilecek.


Dolayısıyla daha önce çok kez dile gelen F-35’lerin Türkiye’ye verilmeyeceği, Türkiye’nin program dışında bırakılacağı gibi söylemler, böylesine büyük ölçekli bir çalışmada alınamayacak kadar büyük bir risk olarak göze çarpıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17146 kez okundu.
47 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim