Anlık Bildirim

Türkiye'nin gizli balistik füzesi resmen kamuoyuna duyuruldu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, uzun süredir kulislerde dedikodusu dolaşan ancak resmi olarak açıklanmayan yerli balistik füze projesi olan BORA'yı resmi web sitesindeki projelerin arasına ekledi.
Türkiye'nin gizli balistik füzesi resmen kamuoyuna duyuruldu
 
23 Ocak 2017 tarihinde siteye eklenen ve BORA adı verilen balistik füzenin sözleşmesinin ise 23 Aralık 2009'da imzalandığı proje sayfasında belirtiliyor. O tarihten bu yana kamuoyuna açıklanmadan yürütülen projenin teslimatlarının proje takvimine uygun olarak sürmekte olduğu belirtiliyor.
Dünya ordularının caydırıcılık ve ateş gücü unsuru olarak gördüğü balistik füze teknolojisinde Türkiye'nin uzun süredir sessiz kalmasının ardında bu projenin olduğu tahmin ediliyor. Füzenin menzili açıklanmazken, TSK envanterinde bulunan J600T Yıldırım isimli balistik füzelerden yüksek olduğu biliniyor.
Çin'den alınan teknolojiyle geliştirilen J600T Yıldırım füzelerinin açık kaynaklarda belirtilen menzilinin 100 ile 150 kilometre arasında olduğu belirtilirken füzenin ilerleyen zamanlarda geliştirildiği ve menzilinin uzattığı da iddia ediliyor.
Ancak bu iddialarla ilgili hiçbir resmi açıklama bulunmuyor.
Savunma Sanayii Müsteşarlığının henüz resmi olarak kamuoyuna duyurduğu BORA'nın menzilinin açıklanmamasının da stratejik bir hamle olabileceği değerlendiriliyor. Ancak menzilinin açıklanmamasının getirdiği bilgi kirliliğinin önüne geçilip geçilmeyeceği ise bilinmiyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
30001 kez okundu.
74 kişi, toplam 78 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
füze, savunma sanayii ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim