Anlık Bildirim

Türkiye'nin silah ihracatı son beş yılda büyük artış gösterdi

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan rapora göre dünya genelinde silah satışı %10 artarken, Türkiye de silah ihracatını arttıran ülkeler arasında yer aldı

Türkiye'nin silah ihracatı son beş yılda büyük artış gösterdi
 

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI), dünyadaki silah ticaretini rakamlarıyla gözler önüne seren raporunu yayınladı. Pek çok bilginin yer aldığı raporda Türkiye’nin de silah ihracatını büyük oranda arttırdığı belirtildi.

ABD liderliğini koruyor 

SIPRI’nin dünyadaki silah ticaretini gözler önüne serdiği raporda Ortadoğu ülkelerinin 2013-2017 yılları arasında önceki beş yıla göre silah ithalatını iki kat arttırdığı belirtilirken, ABD’nin silah ihracatında liderlik koltuğunda oturmaya devam ettiği açıklandı. Son beş yılda silah ihracatını %25 arttıran ABD, bu ihracatın yarısını Ortadoğu’ya yaptı. Bölgedeki en büyük silah ithalatçısı ise Suudi Arabistan oldu. ABD ve Batı ülkeleri Riyad yönetiminin silah talebinin neredeyse %100’ünü karşıladı.

Toplam satışın %74'ü bu beş ülkeden 

Silah satışında ABD’yi Rusya, Fransa, Almanya ve Çin izlerken, bu beş ülkenin dünyadaki toplam silah satışının %74’ünü gerçekleştirdiği açıklandı. Dördüncü sırada yer alan Almanya’nın silah ihracatı son beş yılda %14 azalmasına rağmen ülkenin Ortadoğu’ya yaptığı silah satışının %109 oranında arttığı ifade edildi.

Türkiye de silah ihracatını arttıran ülkeler arasında 

SIPRI’nin raporunda Batı ülkeleri dışında çok az ülkenin silah ihracatçısı konumunda olduğu belirtilirken, Türkiye’nin de silah ihracatını artıran ülkeler arasında bulunduğu açıklandı. Rapora göre Türkiye’nin 2013-2017 döneminde önceki beş yıla göre silah satışı %145 oranında artış gösterdi. İsrail ve Güney Kore de silah satışını artıran Batı dışı ülkeler olarak raporda yer aldı.

Dünyanın en büyük silah ithalatçısının ise silah alımının %12’sini gerçekleştiren Hindistan olduğu belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5809 kez okundu.
11 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
türkiye silah ihracatı, silah ticareti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim