Anlık Bildirim

Ukrayna’ya satılan Türk yapımı silahlı İHA’lar göreve hızlı başladı

Baykar Makina tarafından üretilen ve Türkiye’nin de onayı ile Ukrayna’ya satışa gerçekleştirilen silahlı İHA’lar göreve başladı. Konuya ilişkin tüm detaylar yazımızda.
Ukrayna’nın uzun görüşmeler sunucunda ülkemizden satın aldığı silahlı insansız hava araçları, ülkemizin bu alandaki gücünü ortaya koyması adına son derece önemli. Katar’dan sonra Ukrayna, Türk yapımı silahlı İHA’ları kullanan ikinci ülke olmuştu. Kısa bir süre önce teslimatı gerçekleştirilen SİHA’lar, Ukrayna hava sahası içinde ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ukrayna basınında da gündeme gelen ilk uçuşta İHA’lar transponder sistemleri açık bir uçuş gerçekleştirdi. Uçuşun rotası Flightradar’a da yansıdı.
Montajı tamamlanan ve eğitimleri devam eden silahlı İHA’lardan Ukrayna da Katar gibi 6 adet satın aldı. 2 adet yer kontrol istasyonu ile birlikte eğitim ve belirli bir süreliğine bakım maliyetleri de satın alma kapsamında yer alıyor. 69 milyon dolarlık anlaşmada 6 adet Bayraktar TB2’ye ek olarak 200 adet Roketsan üretimi akıllı mühimmat (MAM-C ve MAM-L) da bulunuyor.


200 adet akıllı mühimmat, kullanım ömürleri dolduktan veya kullanıldıktan sonra yenilerinin alınması için Roketsan ile bir anlaşma gerçekleştirilmesi gerekecek. Bayraktar TB-2 kana altında 2+2 dizilimli olarak 4 adet MAM-C veya MAM-L mühimmatı taşıyabiliyor. Her iki roket sistemi de sınır ötesi operasyonlarda etkin rol oynamış ve rüştünü ispat etmişti. Bayraktar TB2’ler 100 bin saat seviyesinde aktif uçuş süresi ile önemli bir rakama ulaşmış durumda.
Roketsan tarfından üretilen MAM-L, Bayraktar TB-2'ye takılı halde
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11498 kez okundu.
22 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim