Anlık Bildirim

Uzun menzilli hava savunma füzesinde yeni teklif

Uzun menzilli hava savunma sistemi ihalesinin de Çin'den vazgeçilmesinin ardından ABD-İtalya-Almanya ortaklığı olan MEADS şirketinden çok önemli bir teklif geldi.
MEADS International'ın İş Geliştirme Müdürü Mirko Niederkofler, "Geçen yıldan bu yana Türk yetkililer ile görüşüyoruz. Her türlü işbirliğine ve teknoloji transferine hazırız. Bu konuda bir kısıtlamamız yok. Türkiye isterse hava savunma füze sistemimizde ROKETSAN'ın, ASELSAN'ın geliştirdiği roket, radar ve yazılımlar kullanabilir. Sistem gelişmiş radar ağı ile daha az batarya ile operasyon yapabiliyor" dedi.
Türkiye'nin uzun yıllar süren Uzun Menzilli Yüksek İrtifalı Hava Savunma Sistemi ihalesinde en son Çinli CPMIEC şirketiyle sözleşme görüşmelerine başlanmıştı. Fiyatta indirim yapmanın yanı sıra %50 ortak üretim teklifinde de bulunan Çin ile gerçekleştirilen görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Türkiye'nin kendi imkanlarıyla uzun menzilli hava savunma sistemi üretme kararının ardından ABD-İtalya-Almanya tarafından ortaklaşa kurulan MEADS International şirketinden cazip bir teklif geldi.
Patriot hava savunma sistemlerinin yerini alması amacıyla 3 ülke tarafından ortaklaşa geliştirilen MEADS adlı orta irtifa hava savunma sisteminin Türkiye'ye teknoloji transferinin yapılmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığı firma tarafından
belirtildi.
Türk yetkililerle bu konu ile ilgili bir süredir görüşmelerini sürdürdüklerini belirten MEADS International, Türkiye'nin kabul ettiği takdirde sistem üzerinde her türlü değişikliği yapabileceğini de belirtiyor.
 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12328 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
roketsan, roket ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim