Anlık Bildirim

Sesten 6 kat daha hızlı elektromanyetik top: ŞAHİ-209

Yeteteknoloji tarafından geliştirilen elektromanyetik top ŞAHİ-209 Blok 2, sesten 6 kat daha hızlı mühimmat atabiliyor. 50 km menzile sahip ŞAHİ-209 Blok 2'nin geliştirilme çalışmaları sürüyor.

Sesten 6 kat daha hızlı elektromanyetik top: ŞAHİ-209 Tam Boyutta Gör

Yeteteknoloji tarafından geliştirilen elektromanyetik top ŞAHİ-209 Blok 2’nin geliştirilme çalışmaları sürüyor. Elektromanyetik top, mühimmat fırlatma için patlayıcı yerine elektrik kullanıyor. Bu sayede klasik barutlu sistemlere göre atış maliyetinde tasarruf, taşıma kolaylığı, kullanım kolaylığı ve yüksek atış hızı avantajları sunuyor.

Yeteteknoloji aralarında Savunma Sanayii Başkanlığı ve savunma sanayii şirketlerinin bulunduğu ekibe ŞAHİ-209 Blok 2’nin sunumu ve atış testleri yapıldı. Türkiye'de ilk defa geliştirilen 1500 gr ağırlığında, 35 milimetre kalibrede, hipersonik atılabilen, fonksiyonel tapası olan ve çeşitli imha görevlerini yerine getirebilecek elektromanyetik top mühimmatının hedefte infilak eden ilk örnekleri atışlarda kullanıldı. Gösterimde ayrıca sistemin taşınabilir olması, hızlı şarj özelliği ve seri atış yapabilme yeteneklerine vurgu yapıldı.

ŞAHİ 209 Blok 2, hem kara hem de deniz araçlarında kullanılabiliyor. Sistemin namlu uzunluğu 7 metre, mühimmat ağırlığı 1500 gr, menzili 50 km ve mermi hızı ise mach 6+ (ses hızının 6 katı ve üstünde) hızında.

Şahi-209, ismini 1453’te İstanbul’un fethinde surları yıkmakta kullanılan top silahı Şahi’den ve Türk Kara Kuvvetleri’nin kuruluş tarihi M.Ö. 209’dan alıyor. ŞAHİ-209’un atış testleri ve geliştirilme çalışmaları devam ediyor. Talep olması halinde 1 yıl içinde kara platformunda operasyonel hale getirilebileceği ifade ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
12692 kez okundu.
22 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektromanyetik top, şahi-209 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim