Anlık Bildirim

Yerli bombaatar "AK40-GL", TSK envanterine girdi

Milli piyade tüfeklerine takılabilen ve yerli üretim bombaatar AK40-GL nihayet TSK envanterine girdi. 5 bin atım ömrüne sahip silah, terörle mücadelede etkin olarak kullanılacak.

Yerli bombaatar 'AK40-GL', TSK envanterine girdi Tam Boyutta Gör
Güvenlik güçleri mensuplarının bombaatar ihtiyacının karşılanması maksadıyla geliştirilen AK40-GL" bomba atarın ilk partisi Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi. Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından düzenlenen ihalede kazanan taraf olan Konya merkezli Akdaş Silah firması, ilk etapta 500 adet AK40-GL’nin TSK envanterine girdiğini duyurdu.

Milli piyade tüfeği MPT-76 ve MPT-55'e monte edilen bombaatarın söz konusu firma tarafından 8.000 adet üretileceği belirtiliyor. Dayanıklılığı ile muadillerinden ayrılan AK40-GL bombaatar, 5 bin atışlık ömre ve 400 metre kusursuz menzile sahip. 1.5 kilogram ağırlığa sahip silah hem sağ hem de sol elle kullanılabiliyor.  AK40-GL’ye görüş ve aydınlatma sistemleri de takılabiliyor.

Yerli bombaatar 'AK40-GL', TSK envanterine girdi Tam Boyutta Gör

Geliştirilen silahın kalifikasyon testlerinin 3.5 ay sürdüğünü ve söz konusu sürecin başarıyla tamamlandığını belirten Firmanın yöneticisi Ömer Akdaş, AA’ya yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz pazartesi günü 500 adetlik ilk teslimatı gerçekleştirdik. Kısa zamanda 2 bin 500 adetlik ikinci parti ürünü de teslim edeceğiz. Bombaatarımız 400 metre kusursuz menzili, sağ ve sol kullanıcıların kullanabileceği tasarımı ile MPT-76 ve MPT-55'e takılabiliyor. Münferit dipçiği ile tek başına da kullanılır. Patentli nişangah sistemi ile çok daha hızlı ve istikrarlı nişan alınmasına imkan sağlıyor ayrıca 1.5 kilogram ağırlığı da Mehmetçik'e yük olmayacak. 5 bin atımlık namlu ömrü ile muadillerinin beş katı üstünlük sağlıyor.” ifadelerini kullanmış.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim