Anlık Bildirim

Seagate'den Tek Diske 40 Gigabyte Rekoru

Seagate harddisk camiasındaki yerini sağlamlaştırıyor. Şu ana kadar müşteriye ulaşan en yüksek veri yoğunluğu disk başına 20 gigabyte'tı. Seagate bunu iki katına çıkardı.

Veri yoğunluğunun bu kadar önemli olmasının nedeni disk hızlarının sabit olmasından dolayı okuma hızlarının okuyucu altından geçen veri miktarı ile orantılı olması ile arttırılabilmesi. Hem bu sayede yüksek hızla dönen, çok ses çıkartan, fazla ısınan harddisklerle aynı hızda harddiskleri üretmek mümkün olacak.

Seagate'in yeni ürününün adı Yeni U Serileri diye geçiyor. Yeni 40 gb/disk'in avantajlarını saymaya devam edeyim çünkü çok önemli. Seagate bu sayede sadece iki disk ile 80 Gb'lık dev bir harddiski ucuz maliyete üretebiliyor. Harddisk'in 2 Mb önbelleği ve iç transfer hızı 54.7 Mb/sn'a kadar çıkarken sıralı okuma hızı 100 Mb/sn'a dayanıyor. Buda harddisk'in UDMA-100 moduna ilk defa bu kadar yaklaşıyor. Tüm basın açıklamasını okumak için aşağıdaki lin'e tıklayabilirsiniz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim