Anlık Bildirim

Blade Runner 2049 filminde uygulanan sansürle ilgili Sony'den açıklama geldi

Blade Runner 2049 filminde Türkiye sinemalarına özel olarak uygulanan sansür birkaç gündür yoğun tepkiler alıyor. Yapımcı firma Sony Pictures da konuyla ilgili ilk kez bir açıklama yayınladı.
Bilim kurgu sinemasının kült filmlerinden birisi olan Blade Runner'ın devam filmi Blade Runner 2049, bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cuma günü tüm dünyayla beraber Türkiye'de de vizyona girdi. Ancak maalesef filmde Türkiye sinemalarına özel olarak uygulanan "çıplaklık" sansürü birkaç gündür hem film eleştirmenlerinden hem de sosyal medyadan yoğun tepkiler alıyor.

Gösterilen bu yoğun tepkinin farkında olan yapımcı firma Sony Pictures ise bugün konuyla ilgili ilk kez bir açıklama yayınladı. Açıklamada filmin bazı kısımlarının sansürlendiği iddialarını doğrulayan Sony Pictures, sansürün gerekçesi olarak "yerel kültürü" gösterirken, "Bazı bölgelerde Sony Pictures yerel kültüre saygısından ötürü filmin hafifçe değiştirilmiş bir versiyonunu piyasaya sürmüştür." ifadelerini kullanıyor.


Tabi Sony Pictures yapılan açıklamada her ne kadar 'saygı'dan bahsediyor olsa da birçok eleştirmen uygulanan bu sansürün aslında saygıdan çok Türk insanına yapılan bir saygısızlık olduğunu söylüyor. Birçok bilim kurgu severin yıllardır merakla beklediği böylesine büyük bir filmin bu şekilde basitçe sansüre uğraması gerçekten de hem çok üzücü hem de gelecek adına endişe uyandıran bir durum. Umarız Sony Pictures yaptığı bu hatanın farkına varır da benzer bir uygulamayı tekrar görmeyiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10354 kez okundu.
38 kişi, toplam 39 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
blade runner, blade runner 2 ve
2 etiket daha blade runner 2049 Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim