Anlık Bildirim

Dağ ve Börü’nün yapımcılarından “Göktürk” üçlemesi geliyor

Dağ filmi ve Börü dizisi ile tanıdığımız Alper Çağlar, dev bütçeli bir yapımın duyurusunu paylaştı. Göktürklere ait mitolojik olayları ve destanları ele alacak Göktürk Üçlemesi duyuruldu.
Dağ filmi ve Börü dizisi ile tanınan Alper Çağlar, yönetmenliğini yapacağı Göktürk üçlemesini duyurdu. Göktürk Üçlemesi ile Göktürkler'e ait mitolojik olaylar ve destanlar beyaz perdeye taşınacak. Alper Çağlar, son olarak Dağ 2 filmini beyaz perdeye taşımış ve 3 milyon 600 bin seyirciye ulaşmıştı. Dağ 2, sinemada tüm zamanların en çok filmleri arasında 19. sırada yer alıyor.

İlk filminin 2019 yılında vizyona gireceği Göktürk Üçlemesi, günümüz Türk devletlerinin temelini teşkil eden Göktürkler’in yaşamını ele alacak. Yaklaşık 1500 yıl öncesinde temelleri atılan Göktürkler’in mitoloji ve destanları filmlerde yer bulacak.

Yönetmen Alper Çağlar, Göktürk üçlemesi ile Yüzüklerin Efendisi ve Cesur Yürek gibi evrensel bir başyapıt olarak takdir edilen bir eser oluşturmak istediğini ifade ediyor.

Üçlemenin birinci filmi İlk Göktürk 2019 yılında, ikinci filmi Kırk Göktürk 2022 yılında ve final filmi Son Göktürk, 2025 yılında gösterime girmesi planlanıyor.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6750 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
göktürk üçlemesi, alper çağlar ve
2 etiket daha sinema Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim