Anlık Bildirim

SMC 2804WBR 802.11g Kablosuz Router İncelemesi

Amerika'da şu an en popüler sistemlerden biriside kablosuz ağlar. Bu ağlar sayesinde evinizin her köşesinde direkt ağ baplantısna sahip olurken cep bilgisayarınızla dolaşırkende internetten kopmuyorsunuz. Tabii en iyi kullanımı evi yıkmak zorunda kalmadan her yerine ağ götürebilmiş olmak.

Kablosuz sistemler bu kadar popüler olunca yeni standartlarda sık sık çıkıyor. Bunlardan en başarılısı Wi-Fi yani 802.11b. Şimdi ise Wi-Fi'nin yenilenmiş versiyonu 802.11g çıkmak üzere. Bu standartın getirdiği yenilik testlere göre 3 kattan fazla hız. Yeni standartın en büyük amacı eski cihazlar ile uyumu sağlarken kağıt üzerinde 5 kat hız farkı yaratabilmek. Tabii gerçek hayatta böyle olmuyor ama yenisini kullanmadan da insan edemiyor.

Kablosuz ağların en büyük avantajlarından biriside mesafe artıp sinyal zayıfladıkça kendilerini yavaşlatıp kesintisiz ping zamanlarını hala düşük tutabilmeleri. Eski efsane 802.11b 11 Mbit ile 1 Mbit arasında gezinirken. Yeni standart 802.11g 54 Mbit ile 6 Mbit arasında dolaşıyor. Bu tür kablosuz bir router'ın sağladığı olanaklar ise müthiş. İlk önce evinizde bir bilgisayarın nete girmesi için artık dağıtıcı bilgisayarı kullanmanız gerekmiyor zira artık interneti paylaştıran router. Sonra üzerinde bulundurduğu Firewall sayesinde güvenlik işini ona bırakabiliyor ve tüm bilgisayarlarınızı dış dünyaya görünmez yapabiliyorsunuz.

Bu dağıtma işlemini hem kablolu (100 Mbit'e kadar) hemde kablosuz olarak yapabiliyorsunuz. Bu sayede yakın olanları kablolu bağlayabilir yada şimdiki ağınızı hala kullanılabilir yapabilirsiniz. Ayrıca kablosuz ve kablolu bilgisayarı birbiri ile iletişime geçmesini sağlayabilirsiniz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim