Anlık Bildirim

Sony den dünyanın en küçük dijital kamerası ; DCR-PC55E / 53E

Özel anılarınızı saklamak ve ileriki zamanlarda tekrar tekrar bakıp o anıları canlandırmak her halde bir çoğumuzun hayır demeyeceği ve güzel zaman geçirmek için iyi bir yol? Günümüzde, gelişen dijital görüntüleme cihazları sayesinde artık resim çekmek yada hareketli görüntü kaydı yapmak ve daha sonrasında bu kayıtları bilgisayar ordamına aktarıp sonrasındada taşınabilirliğini sağlamak için medyalara kaydetmek ev kullanıcılarının dahi yapabildikleri olağan işlerden oldu.

Aslına bakarsanız artık asıl konu kayıtların saklanması, taşınması ve tekrar kullanılmasından daha çok resim çekeceğimiz yada hareketli görüntüleri kayıt altına alacağımız cihazların taşınabilirliklerinde odaklı. Bu cihazlar, kolay taşınabilir ve küçük olmadıktan sonra gerçek anlamda bir kolaylık sunduklarından söz etmek imkansız olur. Günümüzde dijital fotograf makinaları ve dijital kameralar git gide küçülmekteler ve hatta Sony'nin üstün taşınabilir cihaz deneyiminin son ürünü DSC-T3 dijital fotograf makinası 5 megapiksel çözünürlükte fotograf çekebilmesine rağmen gömlek cebinizde taşıyabileceğiniz kadar küçük ve hafif. Peki dijital video kayıt cihazları ne durumda?

Aslına bakarsanız dünya devi görüntü ve ses işleme firmaları olan JVC, Panasonic, Sony vb firmalar bu sektörde resmen bir yarış içindeler ve en küçük ve en fonksiyonel görüntü kayıt cihazını üretebilmek için çalışmaktalar. Sony geçtiğimiz günlerde basına tanıttığı yeni dijital kamerası ile herhalde en küçük ve fonksiyonel kamera üretimi konusunda rakiplerini oldukça zorlayacak bir hamle yaptı. DCR-PC55E ve kardeşi DCR-PC53E şu ana kadar üretilmiş en küçük miniDV dijital video kayıt cihazı.

Sony den dünyanın en küçük dijital kamerası ; DCR-PC55E / 53E

DCR-PC55E ve kardeşi DCR-PC53E, 10x optik zoom ve ufak boyutlarına göre oldukça büyük olan Hybrid 3.0 inclik ön izleme ekranı ile oldukça dikkat çekici ürünler. Sony, Carl Zeiss Vario-Tessar lensler sayesinde böylesine ufak bir kasaya 10x optik zoom yerleştirmeyi başarmış. 800.000 piksel CCD sensöre sahip DCR-PC55E ve kardeşi DCR-PC53E, 120x dijital zoom yeteneğine ve Super Steadyshot (el titremesinin video üstündeki etkisini engelleme) özelliğine sahip. DCR-PC55E yi DCR-PC53E den ayıran özellik DCR-PC55E de ek olarak analog ve dijital video kaydı yapabilme özellikleri bulunması yani harici bir kaynağa bağlanarakta kayıt yapabilmekte. Her iki (2) cihazda PCM (12 bit/16 bit) ses kaydı yapmakta.

Oldukça hafif olan kameralar sadece 290 gram ağırlığındalar. Cep telefonunuzun yanında bu özel cihazıda taşırken hiç zorluk çekmeyeceğiniz kesin. Amerika satış fiyatının 1.500$ civarında olması beklenen cihazlar ayrıca üzerlerindeki MemoryStick Duo kartada 640x480 resim çekip kayıt edebiliyorlar. DCR-PC55E ve DCR-PC53E bu ay sonuna kadar yurt dışında satılmaya başlayacak. Bir çok online satış sitesi ön siparişleri almaya başlamış durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim