Anlık Bildirim

Sony' den tape' e devrim

Ufak çaplı firmaların yedekleme ve güvenlik için hala en çok tercih ettikleri sistem, ucuz hızlı ve kapasite olarak kesinlikle çok üstün olan tape sistemler. Tek bir tape ile çok büyük miktarda veri yedeklemek için ucuz yollu bir yedekleme ünitesi sağlayan teknolojinin başını, şu anda AIT (geliştirilmiş yapay zeka) destekli tape leri ile Sony çekiyor.

AITi200 ve AIT-2 Turbo serisi küçük çaplı şirketler için, ucuz yollu ve hızlı çözümler sunuyor. £747' luk fiyatı ile internal olan model çok iyi bir seçim gibi dururken, AIT-2 Turbo geçilemeyecek seviyede yüksek kapasite ve hız sunuyor. Tape lerde kullanılan kompakt kartuşlar sıkıştırılmamış şekilde 80GB' a kadar veri kapasitesi sunarken, bunu 12MB/sn ile işleyebiliyor. Temeli çok eski bir teknolojiye dayanan tape ler için hiç te fena sayılmayacak bir hız. Sony başını çektiği bu teknoljide yine kendisine ait olan ADLC (kayıpsız veri sıkıştırma adaptasyonu) tekniği ile 80GB olan kapasiteyi sıkıştırma ile 208GB' a kadar genişletebiliyor.

 

 

Sony bu zamana kadar geliştirdiği medyalara doğal olarak birkaç modikasyon eklemiş. Standart 8mm' lik kartuş, içinde MIC adlı bir çipe sahip. Bu çip 64KB lık hafızaya sahip ve görevi tape içindeki bilgilerin yerini kaydedip arama süresini düşürmek. Bildiğiniz gibi tape kasetler sahip oldukları bantlı yapı sayesinde optik cihazlar gibi diskin başından sonuna kadar kısa bir süre içinde gezemiyorlar, yani erişmek istediğiniz veriyi ilk seferde bulmalısınız. İşte burada MIC entegresi devreye giriyor ve bilgileri aramak için oluşan gecikmeyi en aza indirgiyor. Normal tape ler £27 fiyattan satılırken MIC modülüne safip kartuşların fiyatı £33 civarında.

Sony' den  tape' e  devrim

MIC çipinin desteklediği özelliklere yeni eklenen bir özellik olan WORM (write once read many), güvenli veri arşivine olanak sağlıyor. AIT-2 Turbo sürücü tarafından okunup yazılabilen AIT-2 WORM kartuşları MIC çipi ile beraber güvenlik için çok elverişli bir platform oluşturuyor. İstenmediği taktirde diskin formatlanmasını yada verilerin isinmesini önleyerek yeni gelen verilerin otomatik olarak diskin boş kısımlarına yazılmasını sağlıyor. 2GB PC2100 hafızaya ve 2.4GHz Xeon işlemciye sahip sistemlerde yapılan sunucu testlerinde 9.5GB' lık test dosyasının aktarımında 12.7Mb/sn lik bir hız yakalanmış. Bu da demek oluyor ki, yıllardır tape dünyasının %50 sini domine eden ve bir kaç geliştirmenin dışında hiç bir gelişme göstermeyen DDS standardına karşın, Sony' nin AIT sürücüleri hız rekoru kırarak 4 kat fazla performans sunuyor. Hewlett Packard ve Certance ortak olarak geliştirmekte oldukları tape teknoljileri olduğunu açıklasalar da, daha şimdiden hız rekorları kıran AIT, Sony tarafından geliştirilip AIT-3 ve AIT-4 adlarını almak üzere.

Sony' den  tape' e  devrim

Sony şu anda en iyi olduğu alanda sürekli geliştirmekte olduğu AIT' yi daha da geliştirerek, diğer çözümler ile aynı fiyata daha fazla kapasite sunarken, bunu yüksek oldukça yüksek hızda gerçekleştiriyor. Firmalar için yedekleme ünitelerinde en optimum (hız-performans/fiyat), en kolay ve ucuz yollu çözüm olan olan tape teknolojisnde Sony şu anda bir numara.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim