Anlık Bildirim

Sony'den TV ve PC bir arada ; şık, zarif ve güçlü yeni VAIO VGC-VA serisi

Girdiği her sektörde kaliteli ürünleri ile adından söz ettiren Sony, bilgisayar ile TV'nin olabilecek en iyi şekilde harmanlandığı yeni VAIO VGC-VA serisi masa üstü bilgisayarlarının duyurusunu geçtiğimiz günlerde yaptı. Sony VAIO VGC-VA10G ve VAIO VGC-VA11G kod isimli iki modelden oluşan ürün ailesi, güzel görüntüleri ve içerdikleri donanımsal özelliklerle oldukça ilgi çekici.

VAIO VGC-VA ailesinin üyeleri sistemle bütünleşik olarak 20" boyutlarında 1366x768 piksel çözünürlüklü, Xbirete LCD ekrana sahipler. VAIO VGC-VA11G modeli, Intel P4 640 (3.2 GHz) işlemci, 1 GB 533MHz DDR2 RAM, Raid 0 modunda 2 adet 160GB 7200 RPM SATA disk ve Çift katman DVD yazıcı içermekte. Yerleşik 128MB Ati Radeon X700 grafik kartı bulunan bilgisayar, gerektiği yerde sistem belleğinin 128MB lık kısmını da ekran kartına kullandırarak, kullanıcıya toplamda 256MB grafik belleği sunmuş oluyor. S-Video, kompozit ve koaksiyel girişleri bulunan sistemin yerleşik olarak 2.1 ses sistemi bulunmakta.

Ek olarak 10/100 Ethernet bağlantısı, 56K V.90 modem, 4 USB portu, FireWire portu, 5.1 S/PDIF ses çıkışı, kulaklık girişi ve Wi-Fi 802.11b standartlarında kablosuz bağlantı yeteneklerine sahip olan ürün ailesi Windows Media Center Edition 2005 işletim sistemi kullanılmakta. Kullanıcıya uzaktan kumandası sayesinde oturduğu yerden, TV'ye, yayın kayıt özelliklerine, resimlere, müzik dosyalarına ve kayıt edilmiş video dosyalarına erişim imkanıda sunan VAIO VGC-VA serisi bilgisayarlar yaklaşık olarak 2000$ gibi bir ücretle satılacaklar.

Kasım ayından önce Kuzey Amerika'da satılmaya başlanacak sistemlerden VAIO VGC-VA10G modelinin VGC-VA11G'den 3GHz hızında işlemci ve tek 160GB SATA disk farkı bulunmakta. Ayrıca ürün ile birlikte sunulacak yazılımlarda da farklılıklar olabilir. Her şey bir arada bir bilgisayar için yüksek özelliklere, güzel bir görüntüye ve oldukça iyi bir fiyata sahip olan VAIO VGC-VA ailesi, yeni televizyon almayı düşünenler için bulunmaz bir ürün gibi görünüyor. Umarım ülkemizde de Sony'nin bu kaliteli ürün ailesini görmek ve satın alabilmek mümkün olur.

Ürünlerin ekran çözünürlükleri HDTV uyumlu olsada, sistemde bulunan TV kartının HDTV uyumluluğu ve HDTV girişleri hakkında bir bilgi bulunmamakta. Gönül isterdiki böyle kaliteli bir sisteme, önümüzdeki aylara damgasını vuracak olan yeni nesil konsolları bağlayıp kullanmak mümkün olsun.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim