Anlık Bildirim

BTK'dan referandum açıklaması: Sosyal ağları yalan haber konusunda uyardık!

Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, referandum sürecinde yalan haber ve manipülasyon konusunda sosyal ağ şirketlerini uyardıklarını açıkladı.
Barselona’da devam eden ve birçok yeni cihaz ile teknolojinin tanıtıldığı Mobil Dünya Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Ö.Fatih Sayan, referandum süreciyle ilgili sosyal paylaşım siteleri, operatörler ve firma yöneticileriyle görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Referandumda iletişim altyapısının kesintisiz sağlanmasının oldukça önemli olduğunu söyleyen Sayan, sosyal paylaşım sitelerinin Türkiye ile iş birliğine devam etmesi, yalan haberlerin araştırılması ve manipülasyon konusunda önlemlerin alınması için ilgili siteleri uyardıklarını dile getirdi. Hangi platform yöneticileriyle bir araya gelindiği belirtilmeyen BTK, sosyal ağların sürece hassasiyetle yaklaşacağını ve ellerinden geleni yapacaklarını bildirdi.

Hükümetler yalan haberlere karşı özel birimler kuruyor


Diğer taraftan referandum için daha önceki seçimlerde de olduğu gibi kriz merkezi kurulacağı, haberleşmenin kesintisiz bir şekilde sağlanması için operatörlerle çalışmaların sürdürüldüğü ve bir problemin beklenmediği ifade ediliyor. Bildiğiniz gibi yalan haberler konusunda diğer ülkelerin oldukça önemli girişimleri mevcut. Örneğin Rusya hükümeti sahte olduğu düşünülen haberleri ifşa etmek için bakanlığın web sitesinde yeni bir sayfa oluşturdu.
Diğer taraftan İngiltere parlamentosu kasıtlı şekilde bu tür haber yapanlar hakkında soruşturma başlatırken, Almanya da özellikle Facebook kaynaklı sahte haberlere karşı mücadele başlattı. Avrupa Birliği ise sahte haberlere karşı "East Stratcom" adlı birimin güçlendirilmesine karar verdi. Yanlış bilgilerin engellenmesi adına gerçekleştirilen düzenlemeler, halkın doğru ve tarafsız habere ulaşması açısından kritik önem taşıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3465 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
btk, bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim