Anlık Bildirim

Çorum’da Kiki Challenge yapan sürücüye ceza!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kiki Challenge akımına Türkiye'de ilk ceza kesildi. Çorum'da Kiki Challenge yapan sürücüye "trafik güvenliğini tekliye sokmak" suçundan dolayı cezai işlem uygulandı.

Sosyal medyanın yeni akımlarından Kiki Challenge, dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına almış durumda. Kiki Challenge akımında insanlar hareket halindeki arabadan inip şarkı eşliğinde dans ediyor.

Şoförün arabadan inip Drake-In My Feelings şarkısı eşliğinde dans ettiği bu akım, tehlikeli olduğu gerekçesiyle yurtdışında bazı ülkelerde yasaklandı. Amerika, Malezya, İspanya, Hindistan ve Birleşik Arap Emirliği polisleri dansın tehlikesine karşı halkı uyaran açıklamalarda bulundu. Hindistan’da polis tarafından yayınlanan videoda Kiki Challenge yapan sürücünün direğe çarptığı ve aracın kendi halinde seyrettiği bir video paylaşıldı. Mısır’da ve Kuveyt’de akım yasaklandı. Ürdün’de ve BAE’de sürücüler tutuklandı, araçlarına el konuldu.

Çorum’da ceza

Ülkemizi uzun zamandır etkisi altına alan Kiki Challenge için ilk kez ceza kesildi. Çorum’da kamera ile yapılan denetimde Kiki Challenge yapan sürücülere trafik güvenliğini tehlikeye sokmak suçundan cezai işlem uygulandı.

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “2018 yılında 1104 sürücü hakkında yasal işlem yapıldı. Özellikle son zamanlarda sosyal medyada da sıkça yer alan, seyir halindeki araçtan inip cep telefonu ile çekim yapan sürücüler, drift yapan araçlar, emniyet kemeri kullanmayan sürücüler ile seyir halinde cep telefonu kullanımı kural ihlali yapan sürücüler tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlem yapılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kiki Challenge akımına cezai yaptırım kararı, diğer şehirlerde de uygulanabilir. Akıma uyayım derken can ve mal kaybına uğramamak adına dikkatli olmak gerek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8846 kez okundu.
41 kişi, toplam 41 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kiki challenge, youtube ve
2 etiket daha akım Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim