Anlık Bildirim

Facebook, AdBlock tarzı reklam engelleyen tüm uygulamaları engelliyor

Facebook yayınladığı son açıklama ile internet kullanıcıları için büyük öneme sahip AdBlock tarzı reklam engelleme uygulamalarının artık sosyal ağ tarafından engelleneceğini duyurdu.
Özellikle yayıncılar için en önemli gelir kaynaklarının başında gelen online reklamların engellenmesinin etik olup olmadığı tartışılmaya devam ediliyor. Bazıları bunun kullanıcının doğal hakkı olduğunu savunurken, kimi platformlar ise yapılan düzenlemelerle reklamları engelleyenler için siteyi kullanışsız hale getiriyorlar.

 
Uzun süredir devam eden bu fikir ayrılığında henüz resmi bir adım atmayan Facebook, yayınladığı son açıklamayla tarafını belli etti. Buna göre reklam engelleyen yazılımlara karşı olduğunu dile getiren sosyal ağ, bugünden itibaren reklam algoritmasında değişikliğe gidildiğini ve eklentilerin Facebook’taki reklamları tanımalarının zorlaştırıldığını dile getirildi.

Konuyla ilgili detayları paylaşan reklamlardan sorumlu başkan yardımcısı Andrew Bosworth, kullanıcıların görmek istedikleri reklam türlerini seçebileceklerini ancak reklamların tamamen engellenmesi gibi bir durumun artık söz konusu olmadığını ifade etti. Reklam gelirinin yaklaşık yüzde 85'ini mobil cepheden elde eden sosyal ağın bu düzenlemesi tepkiyle karşılanırken uygulamanın bugünden itibaren masaüstü kullanıcıları için kademeli olarak hayata geçirildiği duyuruldu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4943 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, eklenti ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim