Anlık Bildirim

Facebook "Durum Çok Ciddi" paylaşımlarına müdahale etti

Son dönemde ülkemizde yaşanan sıcak gündem sonrası Facebook’ta sıkça karşılaştığımız “Durum Çok Ciddi” başlıklı paylaşımlara daha fazla dayanamayan sosyal ağ konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.
Ülkemizde yaşanan ve hepimizi derinden üzen terör saldırılarıyla birlikte sosyal ağlarda başlayan sahte mesaj furyası her geçen gün katbekat artarak devam ediyor. Birkaç gün önce gerçekleşen darbe girişiminin ardından çok daha fazla sayıda insanın inanarak paylaştığı "Durum Çok Ciddi" mesajı -artık ne kadar yayınlandıysa- görünüşe bakılırsa Facebook’un da dikkatini çekmiş durumda.
Hiçbir yasal geçerliliği olmayan ve tamamen deli saçması niteliği taşıyan ilgili paylaşım şu şekilde:
Sanki resmi makamlara yazılmış gibi özenle hazırlanan bu iletiyi söylendiği gibi kopyalayarak durum güncellemesi olarak paylaşmanız elbette sizi yasal anlamda korumuyor. Üstelik zaten ülkemizde "Jandarma Genel Komutanlığı Bilişim Suçları Sosyal Ağ Bildirgesi" adında herhangi bir içerik de yer almıyor. Teknoloji ve internetten az çok anlayan kişilerin itibar etmediği bu duruma karşı herkesi uyaran Facebook, gizlilik ve güvenlik ayarlarını hatırlatarak tüm kontrolün kullanıcıda olduğunun altını çiziyor. 
Çok fazla sayıda kişinin yukarıdaki mesaja inanarak profillerinde paylaşmasıyla harekete geçen sosyal ağın resmi açıklaması ise şöyle: 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
40434 kez okundu.
17 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, spam ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim