Anlık Bildirim

Teknoloji devi olarak nitelendirdiğimiz firmalar son zamanlarda spesifik işlemler için kendi özellişmiş çözümlerini üretmek için kollarını sıvamış durumda. Görünüşe göre Facebook bu alanda elini güçlendirmek istiyor.

Gelen haberlere göre Google’da çeşitli cihazlarda kullanılan çiplerin üretiminde görevli Shahriar Rabii Facebook’a transfer edilmiş durumda. Google Pixel cihazlarda yer alan Visual Core yongasının geliştirilmesinde emeği geçen Rabii Facebook’ta da benzer bir yer olan sanal gerçeklik merkezinde çalışacak.

Facebook'a tecrübeli isim takviyesi

Her iki firma da konuya ilişkin detay vermekten kaçınırken Facebook’un bu ay başlarında baştan sona kadar SoC/ASIC üretiminde görev alacak bir mühendis bulmak için verdiği iş ilanını düşünecek olursak Rabii gibi tecrübeli bir çalışan sayesinde sosyal ağ devinin kendi özelleşmiş yongasını üretme sürecinin hız kazanacağını söyleyebiliriz.
Teknoloji camiasındaki büyük firmaların özelleşmiş yonga geliştirmeye yönelik hamleleri son zamanlarda oldukça sık duyduğumuz bir durum. Hatta Apple 2010 yılından bu yana İPhone cihazlarında kendi imzasını taşıyan çiplere yer veriyor.

Son olarak özelliştirilmiş yongalar sayesinde üretilen cihazların geliştirilmesi aşaması iyileştirilirken yazılım-donanım arası uyumluluk daha üst seviyelere çekilebiliyor. Ayrıca Facebook üreteceği yarı iletkeni kendi veri merkezlerinde ya da yapay zeka çalışmalarında da kullanabilir. Örneğin sahte hesapların ve saldırgan içeriklerin tespiti oldukça faydalı bir kullanım alanı olacaktır. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim