Anlık Bildirim

Facebook’un yeni veri kullanım sözleşmesi Tinder’in çökmesine neden oldu

Dün itibariyle Facebook hesabı üzerinden Tinder uygulamasına girmeye çalışanlar hayal kırıklığına uğradı. Uygulama Facebook verilerine erişemediği için giriş de yapılamıyor.

Cambridge Analytica skandalında Facebook ağından sızdırılan kullanıcı bilgilerinin giderek daha ürkütücü boyutlara ulaşması sosyal ağ devini köşeye sıkıştırdı. Skandal ortaya çıktığında beri sert adımlar atarak güven kazanmaya çalışan Facebook’un son hamlesi ise Tinder’i çökertti.

Tinder neden kilitlendi?

Facebook yaptığı son düzenlemelerde artık üçüncü taraf veri sağlayıcılardan kullanıcı verisi satın alma konusunu iptal etmiş ve reklam verenlerin de erişimini kapatmıştı. Bu hafta ise üçüncü taraf uygulamaların kullanıcı verilerine erişimini kısıtladı.

Ünlü arkadaş bulma sitesi Tinder telefon numaraları yanında Facebook hesabı ile de uygulamaya girmeye izin veriyor ve buradan kullanıcılara ait bazı verileri çekiyordu. Erişimin kısıtlanması nedeniyle Tinder bu verilere ulaşamadı ve Facebook ile giriş imkânsız hale geldi.

Kullanıcılar Facebook hesapları ile uygulamaya girememekten şikayetçi iken geliştirici firma ise problem üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bununla birlikte net olarak ne zaman ve nasıl problem çözülecek açıklanmadı.

Facebook hesabı ile giriş yapılan diğer arkadaşlık ve buluşma sitelerinde böyle bir problemin yaşanmadığı dile getiriliyor. Bu da Tinder’in Facebook hesaplarından daha fazla veri mi çektiği sorusunu akıllara getiriyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim