Anlık Bildirim

Mozilla, Facebook'un veri toplamasını engelleyen Firefox eklentisi çıkardı

Mozilla, Facebook oturumunuzu tarayıcı etkinliğinizin geri kalanından izole ederek sosyal platformun internet aktivitelerinizle ilgili veri toplamasını engelleyen bir Firefox eklentisi çıkardı.
Facebook'un karıştığı Cambridge Analytica veri gizliliği skandalı sonrasında, #DeleteFacebook (Facebook'u silin) kampanyası son sürat devam ediyor. Elon Musk bile hem Tesla hem de SpaceX'in Facebook sayfalarını silerek bu harekekte destek verdi.
Ancak, çok sayıda sadık Facebook kullanıcısı platformu günlük hayatlarının önemli bir parçası olarak gördükleri için hesap silme işine sıcak bakmıyolar. Siz de bu kişilerden biriyseniz ve sosyal platformun verilerinizi toplamasını önlemek istiyorsanız bunu hesabınızı silmeden de yapabilirsiniz.

Facebook oturumu taryıcı etkinliklerinden izole ediliyor

Tarayıcı geliştiricisi Mozilla, "Facebook Container" adlı yeni bir Firefox eklentisi yayınladı. Eklenti temel olarak "web etkinliğinizi kontrol altına almanıza ve izole etmenize yardımcı olan" mavi renkli bir tarayıcı sekmesi oluşturuyor. Bunu da Facebook oturumunuzu tarayıcı etkinliğinizin geri kalanından izole edip, sosyal platformun web tarama alışkanlıklarınızla ilgili veri toplamasını teorik olarak engelleyerek yapıyor.
Facebook Container isimli eklenti, Facebook'un web tarama verilerinizi toplamasını engellerken, platformun Facebook'taki aktivitelerinizle ilgili verileri izlemesini ve depolamasını önleyemiyor. Yani eklentiyi kullansanız da yorumlarınız, yüklediğiniz fotoğraflar, beğenileriniz ve Facebook bağlantılı uygulamalarla paylaştığınız tüm veriler dahil olmak üzere facebook.com üzerindeyken yaptığınız her şey platform tarafından izlenmeye devam edecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim