Anlık Bildirim

Snapchat İngiltere gelir anlamında Twitter İngiltere’yi geride bırakacak

Rihanna’nın tepkisiyle borsada tepetaklak olan Snapchat platformu, İngiltere’de büyümesine devam ediyor. Sosyal ağ gelirlerini 4 yılda 15 kat arttırmayı hedefliyor.

Kullanıcı ve dolayısıyla gelir büyümesi anlamında sıkıntılar yaşasa da Snapchat bazı pazarlarda büyük bir öneme sahip. Bunların başında İngiltere geliyor. Sosyal ağ oyuncusu bu pazarda gelirlerini katlayarak arttırıyor.

Yükselen değer

7 yılı geride bırakan Snapchat, İngiltere’de çok seviliyor ve en çok bu pazarda büyüyor. Gelirlerin yaklaşık yüzde 10’u İngiliz dijital reklam pazarından geliyor. 2016 yılında 22 milyon pound gelir elde eden firma, 2019 yılında bu rakamı 182 milyon pounda yükseltmeyi hedefliyor.

3 yılda 8 kat artış oldukça dikkat çekici. 2020 yılında ise 310 milyon poundluk bir hedef belirlendi ki yani 4 yılda gelirler 15 kat artmış oluyor. Pazarda bu başarıyı gösterebilen başka bir sosyal ağ mevcut değil. Hatta sektör mevcut değil diyebiliriz zira dergi reklamcılığının 300 milyon pound, sinema reklamcılığının ise 200 milyon pound civarında gerçekleşmesi bekleniyor.

İngiltere reklam pazarının hakimi elbette Google durumunda. Firmanın 2020 tahminleri 5 milyar pound civarında. Facebook ise 1.25 milyar dolar civarında gelir elde etmeyi planlıyor. Twitter ise 170 milyon pound seviyesini bir türlü geçemiyor. Snapchat bu bakımdan ülkede üçüncü sıraya yerleşmiş durumda.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim