Anlık Bildirim

Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları arkadaşlarını ve paylaşımlarını kıskanıyor

Yapılan son araştırma kullanıcıların sosyal medyada istedikleri beğeni sayısını alamadıkları için mutsuz olduklarını ve Türkiye’deki insanların yüzde 41'inin ise kıskanç olduğunu ortaya çıkardı.
Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları arkadaşlarını ve paylaşımlarını kıskanıyor
 
Kaspersky Lab’ın dünya genelinde gerçekleştirdiği araştırmaya Türkiye’den katılan insanların yüzde 68'i arkadaşlarıyla iletişim halinde kalmak için, yüzde 71'lik bölümü eğlenceli ve komik paylaşımlar için sosyal ağları kullanıyor. Yüzde 77'lik kesim kendilerini gülümseten içerikleri profillerinde paylaşırken, yüzde 56 oranındaki kullanıcı grubu seyahatlerini ve tatillerini paylaşmak için ciddi anlamda zaman harcıyor.
Mutsuzluğun temelinde ise daha derin sebepler yatıyor. İnsanlar arkadaşlarının tatil ya da eğlenceli etkinliklerle ilgili mutlu, enerjisi yüksek paylaşımlarını görünce hayatın tadını yeterince çıkaramadıklarını düşünüp kendilerini kötü hissediyor ve onları kıskanıyorlar. Öyle ki yüzde 57'si davet edilmedikleri partide arkadaşlarını görünce mutsuz olduklarını, yüzde 53'ü mutlu tatil fotoğraflarının negatif etki yarattığını ve yüzde 40'lık kesim ise eski fotoğraflarına baktıklarında şu anki yaşantılarının daha kötü durumda oldukları düşüncesindeler.
Özetle kullanıcılar paylaştıkları içerikler yeteri kadar beğeni almadığında, arkadaşlarının paylaşımları daha fazla ilgi gördüğünde ve arkadaşlarının mutlu paylaşımlarını görünce olumsuz etkilenerek kıskanıyorlar. Tüm bu olumsuzluklara rağmen sosyal medya profillerini silmeyi düşünen kullanıcılar arkadaşlarını kaybedecekleri gerekçesiyle cesur davranamıyorlar.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4605 kez okundu.
27 kişi, toplam 27 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
İnternet, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha kaspersky Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim