Anlık Bildirim

Twitter'dan önemli uyarı: Şifrenizi değiştirin!

Twitter, kullanıcıların şifrelerinin, yapılan bir hata sonucunda düz metin olarak kaydedildiğini açıkladı. Sorunun giderildiğini belirten Twitter şifrenizi değiştirmenizi öneriyor.
Sosyal medya devi Twitter, bugün kullanıcılarını şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardı. Twitter hesabınız için belirlediğiniz şifrenin maskelendikten sonra veritabanına kaydedildiğini belirten şirket, kısa bir süre önce bu maskeleme işleminin gerçekleşmemiş olduğu konusunda bir hata tespit ettiklerini duyurdu.

Twitter: Hata kötüye kullanılmadı

Twitter, sistemdeki şifreleri veritabanına kaydederken bcrypt adı verilen bir maskeleme kullanıldığını belirterek, bu işlemin kullanıcı şifrelerini sayı ve harflerle değiştirdiğini belirtiyor. Şirket yaşanan bir hata nedeniyle kullanıcıların şifrelerinin veritabanına düz metin olarak aktarıldığını açıkladı.
Hatanın düzeltildiğini belirten Twitter, bu güvenlik probleminin herhangi biri tarafından ihlal edilmediğini fakat kullanıcıların yine de şifrelerini değiştirmelerini önerirken, Twitter uygulamasında da: "En kötü ihtimali düşünerek, bu şifreyi kullandığın tüm hizmetlerde şifreni değiştirmeni rica ediyoruz." şeklinde bir uyarı yayınladı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim