Anlık Bildirim

YouTube hacklendi: 5 milyardan fazla görüntülenen Despacito kaldırıldı

Youtube, bugün sabah saatlerinde hackerların hedefi oldu. Siber saldırı ile Despacito ve popüler çok sayıda şarkının klip videosu değiştirilirken daha sonra bu videolar tamamen kaldırıldı.

YouTube hacklendi: 5 milyardan fazla görüntülenen Despacito kaldırıldı
 

Bugün sabah saatlerinde YouTube'da popüler şarkıların kliplerini aratan kullanıcılar, şarkıların kliplerinin değiştirildiğini gördü. Platformda 5 milyardan fazla görüntülenen popüler şarkı Despacito başta olmak üzere Shakira, Selena Gomez, Taylor Swift ve Drake gibi pek çok sanatçıya ait şarkıların klip videoları değiştirilirken bu videoların yerlerine ''La Case de Papel'' dizisinden aşina olduğumuz maskeli soyguncuların fotoğrafı yerleştirildi. 


Youtube hacklendi! Sadece VEVO'ya yönelik olabilir 

Söz konusu sanatçılara ait kliplerin VEVO tarafından YouTube'a yüklenmiş olması saldırının sadece VEVO'yu hedef aldığını işaret ediyor ancak YouTube ya da Google henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil. Öte yandan kendilerini ''Prosox and Kuroi’sh'' olarak adlandıran hackerların bu saldırıyı neden ve nasıl yaptığı da henüz bilinmiyor. Hackerlar ilk etapta videoları değiştirip açıklama kısmına isimlerini ve ''Özgür Filistin'' ifadesini ekledi ancak şu an bu ifadelerin yer aldığı klipler YouTube'dan tamamen kaldırılmış durumda. 

Bir saat öncesine kadar başlığında ''Hacked by Prosox and Kuroi’sh'' ifadesi yer alan çok sayıda videoya YouTube'da ulaşılabiliyordu ancak şu an ünlü kliplerin de aralarında olduğu bu videoların tamamı platformdan kaldırılmış durumda. YouTube'un olaya müdahale ettiği ve içeriği değiştirilen videoların YouTube tarafından bir süreliğine kaldırıldığı düşünülüyor.

VEVO ihlali doğruladı 

Google hack iddialarıyla ilgili soruları yanıtsız bırakıp açıklama için VEVO'yu işaret ederken VEVO sözcüsünden konuyla ilgili ilk açıklama geldi. VEVO'ya ait bir dizi videonun bir güvenlik ihlaline maruz kaldığını doğrulayan sözcü etkilenen videoların platforma yeniden yüklenmesi için çalıştıklarını ve ihlalin kaynağını araştırdıklarını ekledi. An itibariyle saldırıya uğrayan videoların neredeyse tamamı sorunsuz bir şekilde platforma yüklenmiş durumda. 
 


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
15440 kez okundu.
21 kişi, toplam 21 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim