Anlık Bildirim

YouTube, kaliteden yoksun çocuk videolarına savaş açtı

YouTube platformunda sık sık karşımıza çıkan, kaliteden yoksun ve tamamen kopyalamaya dayalı ancak çocukları hedef alan içeriklere karşı Google harekete geçti.

Bilindiği gibi YouTube üzerinde telif hakkı içeren karakterlere bağımsız videolarda yer vermek veya bu karakterlerin videolarını kopyalamak yasak. Ne var ki belirli bir kısım içerik üreticileri bu engeli aşmanın bir yolunu buldu.

Kaliteden yoksun
 

Hazırlanan videolarda gerçek oyuncuların süper kahraman veya çizgi karakterlerin kostümlerini giyerek rol yaptıklarını görüyoruz. Veya aynı şekle sahip ancak rengi veya sembolleri farklı karakterlerden animasyonlar oluşturuluyor.

Tek bir gerçek var ki o da bu videoların bir konusu yok ve tamamen çocukları kandırarak hit almaya yönelik hazırlanıyor. Kaliteden yoksun bu videolar zaman zaman mide bulandırıcı sahneleri de çocuklara sunabiliyor.

Bu tür videolar giderek daha çok ilgi görmeye başladı zira izlenme sayıları milyonlara ulaşanlar trend listelerde veya önerilerde yer almaya başlıyor. Böylece zincirleme bir ziyaret trafiği oluşuyor. Ayrıca YouTube Kids uygulamasına da bu videolar karışmış durumda.

Google geçtiğimiz Ağustos ayında tanıdık karakterleri suistimal ederek yapılan videolara izin vermeyeceklerini açıklamıştı. Şimdi ise kullanım sözleşmesinde yapılan bir değişiklikle bu tür videoların önüne geçmeyi amaçlıyor.

Yapılan değişikliğe göre bir video hakkında şikayet bildirisi geldiğinde yaş kısıtlaması da getirilecek. Şikayet konusunu gerçek bir çalışan inceleyecek ve politikaları ihlal edip etmediğini kontrol edecek. Sonrasında video YouTube Kids ortamından da kaldırılacak ve reklam onayı iptal edilecek.

Google’ın yeni hamlesinin çok hızlı bir etkisinin olması beklenmiyor ancak yavaş yavaş uygulanan politikaların kanal sahipleri üzerinde baskını arttıracağı tahmin ediliyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7917 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, youtube creepy videos ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim