Anlık Bildirim

YouTube, kazanç ikonlarını ayrıntılı hale getirdi

YouTube üzerinden kazanç elde edenler için önemli bir haber var. Videolarınızı listelediğiniz bölümde gösterilen dolar ikonlarının sayısı artıyor. Artık parçalı gelir için de bir ikon geldi.

Aylık 1.5 milyar kişinin ziyaret ettiği YouTube önemli bir gelir kapısı durumunda. Yaygın kitlelere ulaşabileceğini düşünen herkes videolarından para kazanmaya çalışıyor. Ne var ki her video para kazandırmaya uygun değil. YouTube bunu ikonlarla kullanıcılara anlatıyor.

Parçalı gelir

Videolardan elde edilen gelirler bir kaç kategoriye ayrılıyor. İlk kategoride videolar en geniş reklam verenlerin reklamlarını gösteriyor ve YouTube Red dahil tüm kanallardan para kazanıyor. Bunlar genelde özgün videolardan oluşuyor.

İkinci kategoride ise gelir yönergelerine tam olarak uymayan videoları kapsıyor. Videolar para kazanmaya uygun ancak ya sınırlı reklam gösteriliyor ya da hiç reklam gösterilmiyor.

 

Son kategori ise telif hakkı içeren veya topluluk yönergelerine aykırı videoları kapsıyor. Bu videolar kesinlikle herhangi bir kanaldan gelir elde edemiyor.

Daha önce YouTube 3 farklı ikon ile bunu kullanıcılara anlatıyordu. Hafif açık siyah renkli dolar işareti henüz gelir ayarlarının yapılmadığını gösteriyordu. Üzerinde çizgi olan dolar işareti ise son kategoriyi tanımlıyordu. Yeşil arka planda dolar işareti ise ilk ve ikinci kategoriyi gösteriyordu.

Yeni düzenleme ile artık ikinci kategori için sarı arka planda dolar ikonu gösterilecek. Böylece kullanıcı 4 farklı ikon ile videosundan nasıl para kazandığını görebilecek. YouTube gelirlerde bir değişiklik olmayacağını ve sadece ikonların arttığını belirtiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim