Anlık Bildirim

YouTube moderatörler tarafından yönetilen yeni bir çocuk uygulaması hazırlıyor

YouTube Kids uygulamasının çocuk odaklı olmasına rağmen şiddet ve uyumsuzluk içeren sayısız içeriğe ev sahipliği yapması ve yapay zekanın engelleyememesi YouTube’u harekete geçirdi.

Son dönemde kontrolsüz içerikler yüzünden başı ağrıyan teknoloji devlerinden birisi de YouTube. Gerek standart versiyonda gerekse de çocuk versiyonunda içeriklerin yeterince kontrol edilememesi YouTube’u zor durumda bırakıyor.

Çok kontrollü

Firma eksiklikleri giderebilmek adına birtakım tedbirler almaya başlamıştı. Videoların kontrolü için yapay zekâ yanında moderatör görevlendirilmesi, yaş kısıtlaması getirilmesi, Wikipedia’dan çekilen açıklamaların komplo teorisi videolarına eklenmesi bunlar arasında. Çocuk versiyonuna ise özel bir yaklaşım sergileniyor.

Gelen bilgilere göre YouTube, normalde YouTube Kids adındaki uygulamasından ayrı olarak moderatörler tarafından kontrol edilen yeni bir uygulama hazırlığı içerisinde. Videolar kesinlikle moderatör kontrolü olmadan yayına verilmeyecek. Yeni uygulama muhtemelen orijinal uygulamanın yerini alacak.

YouTube artık çocuk versiyonunda işi şansa bırakmak istemiyor. Geçen yıl Elsagate olarak adlandırılan ve Disney karakterlerinin kıyafetlerini giymiş kişilerin absürt videolarının çocuk versiyonda trend olması çok eleştirilmişti. Ayrıca bazı yukarı yaş videolarının da YouTube Kids sürümünde kendisine yer bulması işin tuzu biberi olmuştu.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim