Anlık Bildirim

YouTube’da gizli madencilik yazılımı şüphesi

YouTube platformunda videoları izlerken reklamların göründüğü zamanlarda bilgisayarınız kasmaya başlıyorsa gizli madencilik yazılımına esir düşmüş olabilirsiniz.

Son dönemde internet kullanıcılarının gizli madencilik yazılım kâbusları giderek artıyor. Türkiye de dahil sayısız internet sitesi gizli olarak arka planda madencilik yazılımı çalıştırıyor ve para kazanıyor. Konu daha da korkunç olmaya başladı.

Reklamda bile var

Trend Micro tarafından hazırlanan rapora göre hackerlar YouTube reklamlarına sızmış durumda. Google reklam ağını bir şekilde etkilemeyi başaran hackerlar reklamları gizli madencilik yazılımı kodlarıyla donatmış. Böylece reklamların ulaştığı milyonlarca YouTube kullanıcısının bilgisayarında madencilik yazılımı çalıştırma imkânı doğmuş.

Reklamların Japonya, Fransa, Tayvan, İtalya ve İspanya ülkelerinde gösterildiği belirtiliyor. Pek çok kullanıcının anti-virüs programı veya tarayıcı eklentisi YouTube üzerindeyken Coinhive madencilik yazılımı uyarısı vermeye başlamış. Twitter’da bununla ilgili pek çok paylaşım yapılıyor. Geçtiğimiz Çarşamba günü gösterilen reklamların yaklaşık yüzde 90’ının madencilik yazılımı barındırabileceği tahmin ediliyor.

Google ise buna karşı hamle yapmış durumda. Konu ortaya çıkar çıkmaz ilgili reklamların engellendiği belirtiliyor. Ayrıca reklam verenler de Google platformlarında yasaklanmış durumda.

Her ne kadar gerekli tedbirler alınmış olsa da artık gösterim yapılan reklamlara kadar işin girmiş olması ziyaret ettiğimiz hiçbir sitenin güvenli olamayabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle anti madencilik eklentileri kullanmak şart.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6651 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, youtube ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim