Anlık Bildirim

Instagram hackerlara karşı uyardı

Ciddi bir veri ihlaliyle karşı karşıya gelen Instagram, platformdaki tüm doğrulanmış hesaplara; telefon numaraları ve e-posta adreslerinin tehlikede olduğu mesajını gönderdi.

 hackerlara karşı uyardı

Instagram hackerlara karşı uyardı Tam Boyutta Gör
 

Geçtiğimiz günlerde Selena Gomez'in Instagram hesabı hackerlar tarafından ele geçirilmiş ve Instagram'daki güvenlik problemleri tekrar tartışılır hale gelmişti. Henüz bu olay sıcaklığını korurken Instagram'ın, platformdaki "yüksek profilli" doğrulanmış hesaplara gönderdiği uyarı mesajı, platformda hâlen bir takım güvenlik problemlerinin olduğunu ortaya koydu. 


E-posta Adresleri ve Telefon Numaraları Tehlikede

Facebook'a ait olan sosyal medya platformu, doğrulanmış kullanıcılarına gönderdiği mesajda en az bir hackerın, Instagram'ın programlama arabiriminden kaynaklanan bir hatadan yararlanarak kullanıcıların e-posta hesaplarına ve telefon numaralarına ulaşabileceği konusunda uyardı. Instagram hatayı kısa sürede giderdiğini dile getirse de "Her zaman olduğu gibi insanların hesaplarının güvenliği konusunda uyanık olmalarını ve tanınmayan kişilerden gelen şüpheli mesaj ve e-postalara karşı dikkatli davranmalarını öneriyoruz." açıklamasını yaptı. 


Instagram; saldırılardan kaç kişinin etkilendiği, sistemdeki hatanın Selena Gomez'in hesabının hackerlar tarafından ele geçirilmesi ile bir ilgisi olup olmadığı gibi konuları ise yanıtsız bıraktı. Son zamanlarda özellikle rakibi Snapchat'i geride bırakarak hızla büyüyen Instagram için bu sorun şimdilik çok şiddetli değil ancak şirket, kullanıcıların güvenlik korkularının üstesinden gelemezse ilerleyen dönemlerde bu sorunlar çok daha ciddi bir hal alabilir
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim