Anlık Bildirim

Sputnik V aşısının Twitter hesabı kısıtlandı

Bir ülke tarafından onaylanan ilk Covid-19 aşısı olma özelliğine sahip Rus Sputnik V projesinin Twitter hesabına kısıtlama getirildi. Sebebi ise şimdilik bilinmiyor.

Sputnik V aşısının Twitter hesabı kısıtlandı

Tüm dünyada Covid-19 için aşılama süreci başlamışken Rusya cephesinden ilginç bir haber geldi. Ülkenin geliştirdiği ve dağıtıma başladığı ilk Covid-19 aşısı olma özelliğine sahip Sputnik V projesinin Twitter hesabı kısıtlandı.

Sebebi bilinmiyor

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu – RDIF tarafından himaye edilen ve Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Sputnik V aşısı dünyada bir ülke tarafından onaylanan ilk Covid-19 aşısı olmuştu. Twitter üzerinden gelişmeleri aktaran hesap kısıtlanmış durumda.

ABD’deki Kongre baskını esnasında Trump’a uyguladığı katı kurallarla bilinen Twitter görünen o ki Sputnik V projesine de acımadı. RDIF şeffaf bir şekilde gelişmeleri paylaştıklarını ve neden engellendiklerine dair bir araştırma başlattıklarını belirtiyor.

Twitter da genelde engellemeler konusunda resmi bir açıklama yapmıyor ancak öncesinde kullanıcılara bazı uyarılar gönderiyor. Sputnik’in son gönderileri nelerle ilgiliydi ve kural ihlali var mıydı bunlara bakılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim