Anlık Bildirim

Twitter siyasetçilerin yanlış gönderilerini düzeltecek

Sosyal medya kontrolü oldukça zor ve bu bakımdan kullanıcılar manipülasyon yapmaktan çekinmiyor. Twitter siyasetçilerin manipülasyon yapmasını engellemek için önemli bir adım atıyor.

Twitter siyasetçilerin yanlış gönderilerini düzeltecek Tam Boyutta Gör

ABD’de başkanlık seçimlerinin yaklaşması ile birlikte sosyal medyada manipülasyonların önüne geçilmesinin önemi artmaya başladı. Sadece son kullanıcılar değil seçim kampanyası yapan siyasetçilerin dahi manipülasyon yaptığı görülüyor. Twitter bu konuda önemli bir adım atıyor.

Kapsamlı araştırma

Gelecek ay uygulamaya konacak güncelleme ile siyasetçi ve halk arasında itibar kazanmış kişilerden atılan gönderiler algoritmalar tarafından control edilecek. Manipülasyon varsa turuncu tonlar ile arka planı boyanacak.

Twitter sadece yanlış haberleri işaretlemekle kalmayacak. Farklı kaynaklardan gönderinin yanlış yorumladığı verilerin doğrulamasını da yapacak. Bu bilgilendirme gönderileri de manipüle haberin altına sıralanacak.

Bu iki önemli konunun haricinde kullanıcıların da fikirlerine başvurulması planlanıyor. Manipüle haber için gerçekten manipülasyon veya değil şeklinde 1-100 arasında bir skala oluşturulacak. Kullanıcılar çubuğu hareket ettirerek doğruluk ilgisini belirleyebilecekler. Bu özellik kesin bir karar verildikten sonra entegre edilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim