Anlık Bildirim

Spotify beklentilerin üzerinde büyüyor

Son dönemde yaptığı kampanyalarla büyük bir büyüme hızı yakalayan Spotify platformu, kendi beklentilerinin üzerinde bir abone sayısı ve faaliyet karı elde etti.

Spotify beklentilerin üzerinde büyüyor Tam Boyutta Gör

Apple’ın yoğun hamlelerini ensesinde hisseden çevrim içi müzik sektörünün lideri Spotify bununla birlikte alan bırakmayı hiç düşünmüyor. Firma üçüncü çeyrekte kendi beklentilerinin de üzerinde büyüdü.

Beklentileri aştı

Son dönemde aile üyeliği, öğrenci üyeliği gibi abonelik seçeneklerinin yanında 3 aylık Premium hediyesine geri dönen firma bunların karşılığını güzel bir şekilde alıyor. Yapılan açıklamaya göre yılın üçüncü çeyreğinde toplamda 248 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Bunun 113 milyonu ise ücretli abonelerden oluşuyor. Yıl bazında yüzde 30 civarında artış elde edildi. Firmanın tahmini 240-245 milyon arasındaydı.

Geçtiğimiz aylarda 60 milyon abone açıklaması yapan Apple Music’e göre iki kat daha fazla abonesi olan Spotify toplamda ise 1.7 milyar Avro gelir elde etti. Bunun 170 milyon Avrosu reklamlı kullanıcılardan geldi.

Faaliyet karı ise 54 milyon Avro olarak gerçekleşti. Firmanın beklentisi tek haneli rakamlardı. Geçen yıl aynı dönemde firma 6 milyon Avro kayıp yaşamıştı. Operasyonlardan elde edilen nakit birikimi ise 71 milyon Avro oldu.

Spotify’ın sürpriz mali çeyreğinin ardından normale dönmesi bekleniyor. Yılın son çeyreğinde büyük bir kayıp bekleyen firmanın küçük kayıplarla atlatabileceği ifade ediliyor

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7181 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber, spotify q3 2019 ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim