Anlık Bildirim

Chrome'un yeni tasarımı 4 Eylül'de kullanıma sunulacak

Arama devi Google'un popüler internet tarayıcısı Chrome'un yeni bir tasarımla geleceğini sizlere duyurmuştuk. Şirketten yaptığı açıklama ile yeni tasarımın 4 Eylül'de kullanıma sunulacağını duyurdu.
Google, hizmetlerinin görünümünü sürekli olarak yeniden gözden geçirmek ve güncelleme alışkanlığına sahiptir. Bunun son örneği ise popüler internet tarayıcısı Chrome. Şirket, Chrome 69 güncellemesi ile internet tarayıcısını daha önce hiç olmadığı kadar sade ve kullanışlı hale getirdiğini belirtiyor.

Chrome yeni görünümü materyal tasarım etkileri taşıyor

Hem masaüstü hem de Android versiyonlarının güncelleneceği Chrome tarayıcısında, bu değişiklikten en çok masaüstü versiyonun etkilendiği belirtiliyor. İlk olarak Chrome sekmelerinin yuvarlatılmış kenarlara sahip olacağını görüyoruz. Ayrıca görüntülediğiniz ve o anda pasif olan sekmelerin daha kolay anlaşılabilmesini kolaylaştırmak için bir takım yeniliklerin getirildiği göze çarpıyor.
9to5Google sitesi tarafından alınan ekran görüntülerinde, Adres çubuğunun klasik dikdörtgen formunun, hap şeklinde bir tasarıma dönüştürüldüğü görülüyor. Adres çubuğunun açılır menüsünün de önemli ölçüde değiştirildiği belirtiliyor. Bundan böyle açılır menü ekran genişliğini tamamen kaplamayacak bunun yerine kısaltılarak ve köşeleri yuvarlatılarak, Adres çubuğunun bir parçasıymış gibi görünecek.
Son olarak "yeni sekme" düğmesinin Firefox'tan ilham alınarak basit bir "+" simgesi ile değiştirildiğini görüyoruz. Bir kısmını seveceğiniz bir kısmından ise hoşlanmayacağınız tüm bu yeniliklerin, 4 Eylül'de yayınlanacak olan Chrome 69 versiyonunda aktif olacak. Siz yine de yeni tasarımdan hoşlanmazsanız, mevcut tasarımla devam edebileceksiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5729 kez okundu.
21 kişi, toplam 23 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
chrome, chrome 69 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim