Anlık Bildirim

Dahili tarayıcı ile Google'da oturum açmak yasaklanıyor

Uygulama içerisinde yer alan dâhili tarayıcılar, kullanıcı verilerinin çalınmasında ciddi bir zayıf halka olarak görülüyor. Bununla ilgili harekete geçen Google bu sistemleri yasaklıyor.
Uygulamalar içerisindeki dâhili tarayıcılar oturum açmak ve uygulama özelliklerini kullanmak için idealdir. Çok sayıda sosyal medya ya da farklı uygulamada kullandığımız Gmail ile oturum açma yöntemi, Haziran’dan itibaren kullanım dışı kalacak
Kullanıcılara karşı çok kolay yöneltilebilen bu yöntemler, Google tarafından gerçek bir oturum açma mı yoksa uygulama içerisi yetkilendirme mi ayırt edilemiyor. Kötü niyetli kişiler bu yöntemle kullanıcıların oturum açma bilgilerini, hatta iki aşamalı doğrulama kodlarını bile kolaylıkla ele geçirebiliyor. Google, bu durumların önüne geçmek için Haziran’da özelliğin kullanılmasını kökünden engelleyecek.
Yakın zamanda, sayfalarda ya da uygulamalarda oturum açmak için Google hesabınızı kullanmak istediğinizde bu linkler sizi Chrome, Safari ya da Firefox’a yönlendirerek işlemi tamamlatacak. Teknoloji devi, geliştiricilere tarayıcı tabanlı oturum açmaya yönelmelerini ve burada sayfa URL’sini göstermelerini tavsiye ediyor. Bu yeni güvenlik önlemi sayesinde phishing saldırılarının azalması hatta ortadan kalkması umuluyor.
Dahili tarayıcı ile Google'da oturum açmak yasaklanıyor Tam Boyutta Gör
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim