Anlık Bildirim

Google Chrome, HTML 5'e odaklanacak

Dünya'nın en popüler internet tarayıcılarından biri olan Google Chrome, Flash yerine HTML 5 sistemine odaklanmak istiyor. Bu konuda ilk adım gelecek ay atılacak. İşte detaylar:
Bilgisayarların çok daha ağır çalışmalarına neden olan ve bu nedenden ötürü pek çok kez eleştiri alan Flash, şimdilerde büyük firmalar tarafından terk ediliyor. Daha önce kendi internet tarayıcısında Flash'ı bırakıp HTML 5 sistemine odaklanacağını açıklayan Google, nihayet ilk büyük adımı atıyor. Teknoloji devi, gelecek aydan itibaren daha önce açıkladığı kararını uygulamaya koyacağını duyurdu. Yani bu demek oluyor ki bu aydan sonra Google Chrome üzerinde Flash destekli içeriklerin görüntülenmesi engellenecek. Dalga halinde bu engeli kullanıcılara sunacak olan firmanın HTML 5 kaynaklarını arttırması bekleniyor. Nitekim içerikleri görüntülenemeyen pek çok internet sitesi de bu sisteme entegre olacak. En azından beklentiler bu yönde.

Pil Ömrü Dahi Uzayacak

Bilgisayarların kullanımı açısından HTML 5 sisteminin çok daha faydalı oluşuna dikkat çeken Google, Chrome ile beraber bilgisayarlardaki pil ömrünün uzayacağını, sayfa yükleme sürelerinin eski oranla kısalacağını ve en önemlisi tepkisel sürecin çok daha iyi hale geleceğini ön görüyor. Flash içeriklerinin ağır oluşu düşünüldüğünde bahsi geçen iyileşmelerin yaşanacağını söylemek mümkün.

Google Chrome 55 İle İşler Değişecek

En son kullanıma sunulan 53 numaralı sürüm, hali hazırda pil ömrüne etki edecek iyileştirmeler ile geliyor. Ancak yılın sonuna doğru yayımlanacak olan 55 numaralı sürüm ile beraber Flash içeriklerin tamamen engellenmesi, kullanım hızının gözle görülür bir şekilde artması beklenmekte.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4988 kez okundu.
10 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google, chrome ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim