Anlık Bildirim

Google Chrome taciz edici reklamları engelleyecek

Önümüzdeki yıl Chrome tarayıcısına rahatsız edici reklamları filtreleyen bir reklam engelleyici adapte edilecek. Google ayrıca reklam engelleyicilerden etkilenen yayıncılara yeni gelir kapısı açıyor.
Google, yayıncılara önümüzdeki yıl Chrome tarayıcısına sadece en can sıkıcı reklamları filtrelemeyi amaçlayan bir reklam engelleyici ekleyeceğini bildirdi. Şirket internet yayıncılarına önceden haber vererek, sitelerindeki rahatsız edici reklam biçimlerini kullanıcıları sıkmayacak şekilde düzenlemelerine fırsat sunmayı umuyor. Arama devi ayrıca reklam engelleyicilerden etkilenen yayıncılara, içeriklerinden para kazanmalarını sağlayacak başka bir yol da sunacak.
Google'ın reklam ve ticaretten sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Google Sridhar Ramaswamy, Perşembe günü yayınladığı bir blog yazısında "İnsanların web'de beklenmedik bir şekilde çalan müzik veya sayfadaki içeriği görebilmek için 10 saniye beklemeye zorlayan rahatsız edici reklamlarla karşılaşması sıklıkla görülen bir durum. Bu sinir bozucu deneyimler, bazı kişilerin tüm reklamları engellemesine neden olabiliyor. Bu da reklamlardan gelir sağlayan içerik oluşturucuların kazançlarını büyük oranda düşürüyor. Çevrimiçi reklamların daha iyi olması gerektiğine inanıyorum" dedi.
Google, reklam engelleyiciyi gelecek yıl Chrome'un masaüstü ve mobil sürümlerine eklemeyi planlıyor. Ancak, diğer reklam engelleyicilerinin aksine Google'ın amacı tüm reklamları filtrelemek değil. Arama devi "Coalition for Better Ads" tarafından belirlenen standarlara uyumlu olmayan reklam biçimlerini kaldıracak. Bu reklam arasında sesli otomatik oynatılan video reklamlar, açılır pencereli (pop-up) reklamlar ve mobil ekranın yüzde 30'dan fazlasını kullanan reklamlar yer alıyor.
Google ayrıca reklam engelleyicilerden etkilenen yayıncılara içeriklerinden para kazanmaları için yeni bir yol sunacak. Program kapsamında, üçüncü taraf reklam engelleyicisi etkinleştirilmiş bir kullanıcı, Chrome kullanarak katılımcı bir siteyi ziyaret ettiğinde, reklam engelleyiciyi kapatması veya sitedeki tüm reklamları yeni Google Contributor aracılığıyla kaldıracak bir geçiş ücreti ödemesi istenilecek. Ücret ödemek isteyenlere Google yüzde 10 indirim yapacak. Hiçbir seçim yapmayanlar ise web sitesini görüntüleyemeyecekler. Bu şekilde elde edilen gelir de yayıncılara aktarılarak reklam engelleyiciler nedeniyle uğradıkları maddi kayıp hafifletilmeye çalışılacak
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2733 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
google chrome, reklam engelleyici ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim