Anlık Bildirim

Microsoft Edge şu an 330 Milyon aktif cihazda kullanılıyor

Microsoft'un yeni nesil tarayıcısı geçen Nisan ayından bu yana kullanım oranını iki katına çıkarmış durumda. Chrome'un dünya genelinde 1 milyar, Firefox'un ise yarım milyar kullanıcısı var.
Microsoft kısa süre önce Seattle'daki Microsoft Edge Web Zirvesi 2017 etkinliğinde Microsoft Edge'in en son kullanım rakamlarını açıkladı. Microsoft Edge web ekosistemi ekibinin başkanı Charles Morris, Edge'in şu anda dünya genelinde 330 milyondan fazla aktif cihazda kullanıldığını duyurdu. Kullanım oranı Microsoft'un son güncel rakamları paylaştığı geçen Nisan ayından bu yana neredeyse iki katına çıkmış durumda.
Kıyaslama yapılabilmesi açısından Google Chrome'un 1 milyardan fazla kullanıcıya sahip olduğunu, Mozilla Firefox'un ise dünya genelinde 500 milyon insan tarafından kullanıldığını belirtelim.
Microsoft'un Windows 10 için hazırladığı yeni web tarayıcısı Microsoft Edge, Temmuz 2015'te yayınlandı. Sadece en yeni Windows sürümünde bulunan tarayıcı, rakipleri Chrome ve Firefox'un aksine Microsoft'un masaüstü işletim sisteminin önceki versiyonlarında kullanılabilir durumda değil. Uyumluluk ve işlevsellik açısından Internet Explorer'ı geride bırakan Microsoft Edge, yazılım devi tarafından yeni özelliklerle donatılarak geliştirilmeye devam ediyor.

Edge kullanım oranı iki kat arttı

Şirket geçen yılki Edge Zirvesi'nde yeni nesil tarayıcısının 150 milyon aktif cihazda çalıştığını doğrulamıştı. Güncel rakam ise Microsoft'un Edge hakkındaki son bilgilendirmesinden bu yana kullanım oranının iki katına çıktığını gösteriyor. Morris, rakamın Edge kullanarak web gezintisi yapan gerçek kullanıcıları yansıttığını da sözlerine ekledi. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3374 kez okundu.
26 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim