Anlık Bildirim

Microsoft, Opera'da Edge tarayıcısının reklamını göstermeye başladı

Microsoft'un kendi tarayıcısının reklamını yapmakta sınır tanımadığı bir gerçek. Bazı kullanıcılar Windows 10'un, Opera tarayıcısında yeni bir sekme açarak Edge'in reklamını gösterdiğini söylüyor.
Microsoft, Windows 10'un masaüstündeki pop-up'lar da dahil olmak üzere Edge tarayıcısının reklamını yapmak için oldukça tartışmalı yollara başvurmuştu. Yazılım devi şimdi ise daha agresif bir strateji benimsemekle suçlanıyor.
Reddit platformunda yayınlanan bir gönderi, Windows 10 işletim sisteminin, Opera tarayıcısında Edge'in reklamını göstermek için otomatik olarak yeni bir sekme açtığını ortaya çıkardı.
Açılan sekmedeki reklamın ilginç bir şekilde Opera hakkında hiçbir şey içermediğini görüyoruz. Aksine dünyanın bir numaralı tarayıcısı olan Google Chrome'la Edge'in kıyaslandığını görüyoruz. Ekranda büyük puntolarla "Microsoft Edge, Google Chrome'dan daha güvenlidir" yazıyor.

Opera'nın esamesi yok

Diğer metinde ise sosyal mühendisliğe dayalı kötü amaçlı yazılımları engelleme konusunda Microsoft Edge'in Chrome ve Firefox'u geride bıraktığı vurgulanmış. Daha önce de belirttiğimiz gibi reklam Opera içerisinde gösterilmesine rağmen bu tarayıcıdan bahsedilmemesi son derece ilginç.
Reklamın sadece bazı kullanıcılarda mı yoksa Opera'nın yüklü olduğu tüm Windows 10'lu sistemlerde mi gösterildiği belli değil. Microsoft'un da henüz iddialar ile ilgili yorum yapmadığını belirtmekte fayda var.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4053 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim