Anlık Bildirim

Sahte reklam engelleme eklentileri Chrome Web Mağazası'ndan kaldırıldı

Google, Chrome kullanıcılarının tarayıcı verilerini topladığını belirlediği sahte reklam engelleme eklentilerini Chrome Web Mağazası'ndan kaldırdı. 20 milyon kişinin etkilendiği açıklandı.
Arama devi Google'ın geliştirdiği Chrome tarayıcısının web mağazasında, yaklaşık 20 milyon kullanıcının etkilendiği bir sahtecilik yaşandı. Google'ın açıklamasına göre, sahte olduğu belirlenen reklam engelleme eklentilerinin, kullanıcıların verilerini usulsüz bir şekilde topladığı ve zararlı kodlar barındırdığı belirlendi. Eklentilerin arasında "Adblock Pro" adında bir yazılımın da olması ise kullanıcıları oldukça tedirgin eden bir gelişme.

Eklentilerin 20 milyon kullanıcıyı etkilediği belirtiliyor

Google'ın Chrome Web Mağazası'ndan kaldırdığı eklentiler, AdRemover for Google Chrome, uBlock Plus, Adblock Pro, HD for YouTube ve Webutation olarak açıklandı. Listedeki Adblock Pro'nun popüler reklam engelleme eklentisi AdBlock ile herhangi bir ilgisi bulunmadığını da belirtelim. Bu beş eklentiden üçü, mağazada reklam engelleme eklentisi adı altında yer alsa da diğer ikisi de aynı sahteciliği uyguluyor.
AdGuard'ın raporunda, 20 milyon kullanıcının yarısını sadece bir eklentinin etkilediği belirtiliyor. Bu da 10 milyon gibi yüksek bir rakama tekabül ediyor. Eğer siz de bu zararlı eklentilerden birini kullanıyorsanız, daha fazla istismar edilmemek için tarayıcınızdan hemen ilgili eklentiyi kaldırmalısınız.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim