Anlık Bildirim

Spectre yamaları yüzünden Chrome tarayıcısı artık daha fazla RAM tüketiyor

Google, Spectre açığını düzeltmek için uyguladığı yamaların Chrome tarayıcısının RAM kullanımını arttırdığını açıkladı. Popüler tarayıcının bellek kullanımında yüzde 10 ila 13'lük bir artış var.
Google'ın Chrome'daki Spectre işlemci açıklarını yamaması popüler tarayıcının eskisinden daha fazla RAM kullanmasıyla sonuçlandı. Arama devi yayınladığı blog yazısında, kullanıcıları Spectre yan kanal saldırılarına karşı koruyan bir özelliğin, RAM kullanımının artmasına neden olduğunu doğruladı.
Bahsi geçen özellik kısıtlanması gereken bellek kısımlarına erişim sağlamak için modern işlemcilerin performansını artırmak üzere tasarlanmış bir optimizasyon tekniği olan spekülatif yürütmeyi kullanan saldırılara karşı koruma sağlıyor.
Google’ın yeni "Site İzolasyonu" özelliği, en son Chrome 67 sürümü için ayrıntılı olarak açıklandı. Bu özellik varsayılan olarak etkin şekilde geldiği için Chrome kullanıcıları, tarayıcının en son sürümünü indirdiklerinde RAM kullanımının arttığını fark edeceklerdir.

RAM kullanımı 10 ila 13 arasında arttı

Google’ın yazılım mühendislerinden Charlie Reis yaptığı açıklamada "Çok sayıda işlemden dolayı gerçek iş yükü üzerinde yüzde 10 ila 13 arasında bir toplam bellek yükü artışı var" dedi. Reis ayrıca Site İzolasyonu'nun daha fazla işleme süreci oluşturduğu için performanstan ödün verilmesine neden olduğunu da sözlerine ekledi.
Şirket, söz konusu güncellemeden sonra Chrome OS, Windows ve Mac'te Chrome'un RAM kullanımının artacağını ancak bunu en aza indirgemek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Arama devi “Ekibimiz Chrome'u hem hızlı hem de güvenli tutmak için bu etkiyi optimize etmek adına yoğun şekilde çalışıyor” dedi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3318 kez okundu.
14 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
tarayıcı, spectre ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim