Anlık Bildirim

iPhone, Android ve Windows'daki tarayıcılar Spectre açığına karşı korumalı mı? Test edin!

Tencent'in web tabanlı hizmetini kullanarak Windows, Linux, iPhone ve Android cihazlarınızda kullandığınız tarayıcıların Spectre saldırılarına karşı savunmasız olup olmadığını kolayca öğrenebilirsiniz
Spectre işlemci açığını kapatacak yamaların yüklenmediği bilgisayarlardan veri çalmanın bir yolu da tarayıcı üzerinden başlatılan JavaScript saldırılarından geçiyor. Zaten geliştiricilerinin çoğunun yazılımlarını güncellemek için acele etmesinin nedenlerinden biri de bu.
Microsoft, Google, Apple ve Mozilla -her ne kadar arama devi ay sonundaki kapsamlı önleme kadar Site İzolasyonu'nun etkinleştirilmesini önerse de-  tarayıcı kullanıcılarını Spectre saldırılarına karşı korumayı amaçlayan güncellemelerini duyurdular.
Özellikle Meltdown ve Spectre açıklarından sonra güvenli bir tarayıcı kullanmak son derece kritik hale gelmiş durumda. Dolayısıyla korunduğunuzdan ve tüm yamaların yüklü olduğundan emin olmanız hayati önem taşıyor.

Meltdown ve Spectre yamalarını mutlaka yükleyin

Çinli firma Tencent'in yeni web tabanlı aracı, kullanıcıların tarayıcılarını Spectre saldırılarına karşı savunmasız olup olmadığını belirlemek amacıyla kontrolden geçirmelerini sağlıyor. Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda çalışan bu araç sayesinde Windows, Linux, iPhone ve Android platformlarında kullandığınız tarayıcıları test edebilirsiniz.
Meltdown ve Spectre güvenlik açıklarından etkilenebilecek birçok üretici ve yazılım geliştiricisi zaten gerekli güncellemeleri yayınlamış durumda. Bu noktada kullanıcıların kendi cihazları için mevcut tüm güvenlik yamalarını yüklemelerinin son derece önem taşıdığını bir kez daha hatırlatalım.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6218 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iOS, tarayıcı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim