Anlık Bildirim

Tasarım devi ARM’ın masaüstü sistemlere hayat verme isteği yıllardır mevcut ve sunucu tarafında kısmen de olsa bunu başarmış durumda. Bu yıl ise gerçek anlamda ARM işlemcilerin masaüstü bilgisayar sistemlerine giriş yaptığına şahit olabiliriz.

ARM tabanlı dizüstü bilgisayarlar

Bir süre önce Microsoft ve Qualcomm’un bir emülatör yardımıyla Windows 10 uygulamaları akıcı bir biçimde ARM işlemciler ile çalıştırabildiğini görmüştük. O dönem bunu Snapdragon 820 tabanlı prototip bir cihaz üzerinde sergilemişlerdi ancak Snapdragon 835 ile çok daha güçlü ve hızlı uygulamaların bizi beklediği müjdesini vermişlerdi.

Qualcomm bu yılın sonlarına doğru ilk ARM tabanlı Windows dizüstü bilgisayarların piyasada olmasını bekliyor. Üretici ortaklar Snapdragon 835 yonga seti siparişlerini geçmiş durumda ve bunların sistemlere entegrasyonu biraz zaman alacak.

Kaynaklara göre Lenovo şimdiden bir cihaz üzerinde çalışmalara başladı. Firmanın Yoga serisi alt sınıf dizüstü ailesine dahil olması beklenen model Snapdragon 835 yonga seti barındırıyor. Testlerin başarısına göre yıl sonunda bu cihazı görebileceğiz.

Microsoft yeni çözümün hücresel tabanlı bilgisayarları yaygın hale getireceğini belirtiyor. Yani mobil tarzda tasarlanmış ancak x86 uygulamaları çalıştırabilen bilgisayarlardan bahsediyoruz. Microsoft’un bugüne kadar yaptığı Surface RT ve Windows 10 mobil gibi hamleler hep eksik kalmış, kullanıcı tam bir Windows deneyimi yaşayamamıştı.

Diğer taraftan dizüstü bilgisayarlarda enerji verimliliğinin de en üst seviyeye çıkması söz konusu. ARM mimarisinin enerji tasarrufu odaklı yapısı belki de bir günü rahatlıkla çıkarabilecek dizüstü modellerine kapı aralayacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3688 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, arm laptops ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim