Anlık Bildirim

Son dönemde televizyon ve monitör segmentinde Quantum Dot teknolojisini sıklıkla duyuyoruz. Samsung, Panasonic gibi firmaların ürünlerinde yer verdiği bu teknoloji kısmen de olsa mobil cihaz pazarına geliyor.

QD nedir?

Kuantum noktaları, boyutları 2 ila 10 nanometre arasında değişen küçük yarı iletken kristallerdir. Başka bir deyişle saç telinin kalınlığının on binde biri kadar.

Kuantum noktaları, boyutlarına göre farklı renkler üretebiliyor. Ayrıca inorganik olduğu için maliyetleri düşük, en canlı renklere sahip ve renk dengesi en üst seviyede. Her piksel için renklerin yeniden üretimi daha iyi ve bu sayede HDR teknolojilerinin uygulanmasında büyük avantaj sağlıyor.

Acer’ın resmiyet kazandırdığı Iconia Tab 10 tablet modeli dünyanın ilk QD teknolojili mobil cihazı olma özelliğine sahip. Normalde QD teknolojisi, ekranlarda LED ile entegre bir panel olarak sunuluyor. Acer ise maliyeti düşünerek teknolojiyi bir film üzerine uygulamış ve panelin arkasına yerleştirmiş.

Bu yeni uygulama ile ekranlarda devrimsel bir kalite artışı olmuyor ancak renk yelpazesinde nispeten daha iyi sonuçlar veriyor. Bunun haricinde tabletin donanımı giriş seviyesine yaklaşıyor. 4 çekirdekli bir MediaTek yonga seti ve Android 7.0 işletim sistemi şimdilik bilinenler.

Diğer taraftan Iconia One 10 şeklinde bir tablet modeli daha mevcut. Tabletin öne çıkan özelliği iki adet microUSB girişine sahip olması. Bir tanesi USB-OTG destekli olan bu girişlerden rahat bir şekilde hem şarj alıyor hem de veri transferi yapabiliyorsunuz. Acer kullanıcıyı adaptör arayışından kurtarıyor. Giriş seviyesi olan bu tablet ile Tab 10 modelinin ayrıntılarını Computex 2017 fuarında göreceğiz.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim