Anlık Bildirim

Asus, oyuncu dizüstü segmentinde lider

Republic of Gamers – ROG markası ile oyuncuların gönlünde taht kuran Asus, oyuncu dizüstü segmentinde de tahta kurulmuş durumda. Firma, rakiplerinin toplamından daha fazla satıyor.

Sürekli daralan bilgisayar pazarında, oyuncu donanımları segmenti adeta sığınılacak bir liman haline geldi. Sürekli artış gösteren pazarda, üreticilerin de sıkı bir rekabeti yaşanıyor. Asus, bu rekabette lider durumda.

Şubat 2016 itibariyle oyuncu dizüstü segmentinde Asus liderliğini koruyor. Yaklaşık 90 000 adet satan Asus; İngiltere, ABD, Almanya, Fransa, Rusya ve İtalya’da da pazar lideri durumunda. Asus, rakiplerinin toplamından daha fazla cihaz satmayı başarmış zira segmentin ikincisi Lenovo 40 000, MSI ise 20 000 satış rakamına sahip.

Oyuncu dizüstü segmentinin en büyük pazarı Çin ve bu nedenle de büyük bir rekabet yaşanıyor. Lenovo, kendi ülkesinde Razer’ın da desteğini alarak başarılı işler yapıyor. Çin’in yanında, ABD, Avusturalya ve Avrupa pazarları da bu yıl önemli rekabetlere sahne olacak.

Asus’un bu yıl 16-18 milyon arasında dizüstü bilgisayar satması bekleniyor. Yine de, en fazla kar marjı olan ve büyüme potansiyeline sahip olan oyuncu segmenti içerisindekiler. Asus’un üretici ortakları olan Pegatron, Quanta, Wistron, Compal gibi firmalar, oyuncu sistemleri üretimine daha fazla ilgi gösteriyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5908 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
asus, asus rog ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim