Anlık Bildirim

Beşinci nesil Lenovo ThinkPad X1 Carbon modellerinde alev alma riski

Eğer geçen yıl piyasaya sürülen beşinci nesil Lenovo ThinkPad X1 Carbon Black modeli sahibiyseniz cihazınızda alev alma riski bulunuyor. Lenovo bir değişim programı başlattı.

CES 2018 fuarında altıncı nesli ile adeta gövde gösterisi yapan Lenovo ThinkPad X1 Carbon serisi bu kez kötü bir haberle gündemde. Önceki nesil Lenovo ThinkPad X1 Carbon modellerinde alev alma riski var.

Lenovo ThinkPad X1 Carbon Black sorunu ne?

Lenovo tarafından verilen bilgilere göre beşinci nesil Lenovo ThinkPad X1 Carbon Black modellerinde batarya sorunları baş gösterdi ve alev alma riski bulunuyor. Bu bakımdan firma geri çağırma programı başlattı.

Batarya bileşenindeki vidalardan birisinin tam olarak sıkılamaması nedeniyle aşırı ısınma ortaya çıkıyor ve bu da dizüstü modeline zarar verebilecek boyutlara ulaşıyor. Firmanın tanımlaması bu şekilde.

Risk altındaki modeller Aralık 2016 ve Ekim 2017 yılları arasında üretilmiş. 20HQ, 20HR, 20K3 ve 20K4 numarasına sahip olan bazı modellerin kapsama alanı içerisinde olduğu belirtiliyor.

Lenovo geri çağırma programı için bir destek sayfasını yayına soktu. Kullanıcılar model numaralarını yazarak batarya sorunundan etkilenip etkilenmediklerini görebilecekler. Etkilenen cihazlar için ücretsiz bir değişim veya arıza tamir seçeneği uygulanacak. Bu durumda kullanıcıların bölgelerini seçerek yetkili teknik servisleri bulmaları gerekiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim